December 28, 2012

Arjunnnnnn

ASSALAMUALAIKUM
Phew sebbaek teringat nak update blog *macam la ada org nak baca Semalam happy sangat! Nak tahu kenapa? Semalam dapat reply daripada Arjunnn haha mesti anda2 semua ta kenal kan? Arjun ni penyanyi taw,kat London sana tapi asal India sebenarnya,ensemmmmmm try la google ARJUN ARTIST hehe Actually tak sampai sebulan pun kenal dia,and dapat kenal dia daripada kawan(Indian) Lagu2 dia best,pastu ada wat sikit2 remix ngan lagu lain cm Chammak Challo ngan n banyak lagi! And lagu terbaru dia SAME GIRL memang best,setiap kali dengar lagu ni mesti saya kena tengok music video dia sekali,nak tengok muka diaaa hehe. Sepanjang jadi fan dia saya pernah tweet kat dia 2 kali je kot,and tak sangka tweet kali kedua  tu dia perasan,masa tu nak tunjuk destop background netbook saya bb saya guna gambar dia hehe baru je tweet terus dia reply...woahhh speechless! Tapi kawan saya Shany tu lagi bertuah kot,dapat jumpa Arjun aritu,pastu semalam pun Arjun panggil dia MALAYSIAN BEST FAN..haha cm nak kena heart attack dia cakap..Semalam memang best,kebetulan ada DON 2 kat tv3,dapat tengok PC!!!! Ramai boy2 Malaysia yg dah jatuh hati kat PC haha ok salammmm


December 25, 2012

family...

ASSALAMUALAIKUM
tak lama lagi dah naik sekolah,so sepanjang cuti ni banyak kot yang saya belajar..banyak pengajaran dah dapat,Allah memang adil dan bijak untuk sedarkan kita tentang kesalahan kita..Dan kita juga kena bersabar dan terima setiap perkara yang Allah tentukan untuk kita.
Sepanjang cuti ni saya dah belajar yang family memang penting dalam hidup kita.Family jugalah yang sedia terima kita walau buruk macam mana sekali pun perangai kita.Dan saya rasa saya sanggup korbankan apa saja asalkan family saya happy,taknak tengok dorang sedih2 dah.Yang penting taknak tengok mak ngan ayah sedih lagi,tak kisah la law terpaksa lupakan or tinggalkan sesuatu yang saya suka asalkan mak ngan ayah happy.
Family memang penting sangat dalam hidup saya sekarang.
Salam..

December 14, 2012

feeling unwanted

ASSALAMUALAIKUM
hurm agak lewat malam pulak update blog ni..
Ade something yg nak diluahkan sebenarnya..
Hari ni tak best la,pagi tadi dh nak best da,then masuk tengahari je
terus tak best!
My big big big problem is sye tak pandai nak berbual ngan orang
yg tak rapat,walaupun bukan face to face..
err geram kadang2,
maybe sebab ni la kadang2 rasa tak diperlukan
walaupun ngan family n kawan2..
Situasi sye sekarang cm budak kecik yg dapat aiskrim
tapi dia just makan je aiskrim tu ngan kawan2 dia or family dia..
Tak kisah la banyak mana pun dia cakap still dia
tak dapat tarik perhatian sape2...
Hurm maybe salah sye gk kot tp skrg sye ngah cuba
nak ubah sikap tu..azam 2013 ni haha
Kat twitter tadi lg bengang kot,PCmaniacs yg lain tak invite pn..
Sebbaek la ada akak tu invite,tp jgn harap la sye nk join..
Join kejap je,tu pun sebab PC...ala tweet banyak2 bukan dorang
perasan pn..Macam tweet sorang2 dh..
k nk tido da,nite....

December 3, 2012

macam real je

ASSALAMUALAIKUM
hmm actually semalam hari yg tak berapa best..
Memang menguji kesabaran,tp law difikirkan balik tak guna
law nak kecewa or putuskan hubungan ngan kawan
sebab orang lain..bukan kawan yg
sebenar law camtu..Takpela wat fake smile
je la,demi kebahagiaan kawan kan...
Bukan jealous pn cuma rasa tak selesa je la bb dulu pernah kawan
ngan dia,then sekarang dia ngah kawan ngan kawan sye plak..
Tapi sebbaek masa tu tak serious,sye serious ngan sorang
je kot..haha yg lain tu main2 je bb dorg pn tak
nampak serious..

Ok2 taknak sedih2 da,update blog ni pun sebab nak cite pasal
mimpi sye semalam..
Dengan bangganya semalam sye mimpi afiq muiz...
Mimpi paling best yg sye pernah dapat..
Dalam mimpi ni kitorang ramai2 g bercuti kt resort mana ntah,best la bb
ada kolam,pastu kt belakang dia bleh mendaki bukit..
Sebelum ni kitorang just kenal camtu je then lepas g mendaki bukit
same2 tetiba terjatuh cinta plak..haha sweet taw,bukit menjadi saksi..
Kiranya dah declared kapel la kat atas bukit tu..
Pastu kitorang main kejar2 sampai balik semula kt resort tu..
Depan orang ramai plak tu,kitorang ketawa2 sume..
Macam drama indon ada la kawan afiq ni jeles tengok kitorang..
Masa kitorang ngah mandi kolam ramai2 kawan2 afiq ni nak buli sye 
tp tak dapat bb sye buli dorang balik..
Pastu main simbah2 air ngan afiq..haha best best best
Dalam mimpi tu sempat la kitorang mesej sebelum nak tido..

haa abes da mimpi sweet sye,harap dapat mimpi camtu lagi..
law jadi kenyataan best gak tp tak mungkin la..dia sape,sye sape..
hurm ok la babai,salam...

bf dlm mimpi

November 30, 2012

happy 12th anniversary

ASSALAMUALAIKUM
hari ni 30 November 2012..dah genap 12 tahun PC jadi MISS WORLD.
So kami PCManiacs plan nak trend kt twitter malam ni pukul 11.. 
bersamaan pukul 8 kat india..hahaha eksited! twitcon pn da tukar..
K taknak cakap banyak,just nak share video
masa PC dinobatkan sebagai MISS WORLD 2000



November 27, 2012

share sikit

ASSALAMUALAIKUM
akhirnya da dapat idea nak update blog..
Semalam macam biasa tengok drama hindustan,
cuti ni layan hindustan je..
Faveret drama sye sekarang HITLER DIDI ngan PUNAR VIVAAH..
Memang best la cite tu,rasa cm ngah bercinta law tengok
punar vivaah tu,hitler didi plak pasal family n suami isteri..
Sweet la cite ni,romantik..
Ok2 nk share pasal cite hitler didi yg saya tengok semalam.
Semalam hero cite ni tanya kt heroine yg hilang ingatan n tak ingat
yg dorang dah kahwin..hero tu tanya apa maksud cinta..
heroine tu jawab tergagap2,so hero tu pun gtau maksud cinta..
Yang saya ingat dia cakap camni,tp ubah sikit la:

1.bila kita pandang mata seseorang,kita tak nampak diri kita..tapi
kita nampak diri kita yg sebenar..
2.bila kita tiba2 tadah tangan dan berdoa utk seseorang..
3.bila kita tiba2 rasa happy tanpa sebab..

yg pertama tu tak pernah kot bb tak pernah pandang tepat mata
dk laki pun..yg kedua tu rasanya tak kot..
ketiga plak pernah,haha
and lagi satu,hero cite tu cakap try pejam mata jp..
Agak2 sapa yg kita nampak masa tengah pejam mata tu..
tu la orang yg kita cinta..erkkk geli plak..
Ok2 memang da try pejam mata tp cam xbleh
percaya kot,bb ramai yg saya nampak haha
dh2 malas nk jiwang,salam...

*try la pejam mata anda,sapa agaknya yg muncul?haha

November 20, 2012

-ERASE-

ASSALAMUALAIKUM
hye korang semua!sihat?
akhirnya ada gak masa nak update blog ni,
ok korang kenal kan didi(kakak) saya PRIYANKA CHOPRA?
tak kenal takpe,jom2 kenal dia..
Sebelum ni saya pernah cite pasal single dia dulu IN MY CITY,
lagu tu memang hit la,kat America pun da berkumandang lagu tu
haha jd lagu tema utk Thursday Night Football err cmtu la..
Sekarang plak PC da released lagu baru,semalam baru
keluar,tajuk dye ERASE ft. The Chainsmokers..
Lagu ni ada 2 version..dua2 best
Sebelum ni dorang just bg preview je,preview pn da best..
Tapi agak malang la bagi saya sebab semalam tak dapat
dengar full song,line sopan sangat..
Kecewa kot,PC pun tak pena reply tweet2 saya..
Memang takde harapan la kot nak jadi Twitter Rockstar dia.
Tapi law dapat jadi memang best gila la,automatik
follower meningkat,then PC MANIACS pun kenal..
Woohoo femes tu haha bukan nak femes pun,cuma nak
orang notice je..
So far PC memang sangat sibuk sekarang,tak bleh nak salahkan
dia la.
Sekarang pun dia ngah shooting Zanjeer,pastu Milan Talkies,pastu lg
Gunday..Krrish 3 da abes shoot da..
Tahun depan MV IN MY CITY keluar..
Wahh tak sabar da..
Nak jd PC'S TWITTER ROCKSTAR!!!


November 13, 2012

Kem Persahabatan lower 6

ASSALAMUALAIKUM
*lambai tangan kat iza
Atas permintaan drpd iza,sye update gak la blog ni,
walaupun cm da boring nak berblogging..
Hurm ok btw pas abes exam 8 aribln tu kami dak lower 6 g
kem kt damai resort..
Anjuran sendiri je,carik sponsor pun sendiri..ekceli dulu
duit sponsor tu nak guna utk g lawatan tp tak jadi..
So nak bg abes duit tu kitorang g la holiday nk eratkan
persahabatan kononnya..
Best gak la,g 3 hari 2 malam..
group sye plak sebilik ngan ajk sume..wahh haha
Aktiviti yg paling mencabar ialah kitorang maen tanya2 soklan..
Ikut group la,seperti biasa since kitorang yg cadangkan game tu kitorang
la yg menang..masa mula2 tu agak neves gak la nak maen
bb seram tengok muka nizam haha
Tapi last2 try gak maen..
soklan merepek je yg kitorang guna..
Haa teringat lg mase sye lawan ngan wardhah..dia ada
tanya soklan peribadi kat sye haha
tapi jangan harap la sye nak terpancing ngan soklan tu..
Err tak dapat update banyak2,anak sdare da ajak main badminton da ni
salammmmmm =)


October 18, 2012

sangat confuse

ASSALAMUALAIKUM
haha lama gak menghilang,makin nak exam ni bz plak
ngan homework,kelas sume..
Takpe abes exam nanti bleh update blog banyak2..
Haha tapi sekarang rasa confuse la..
Taktau la nak teruskan or hentikan je..
Bila ingat balik baik lupakan je,tapi hmm nth la,
Ok2 cite laen plak,tak sabar ekceli nak tunggu abes exam ni hehe
banyak benda kot da plan ngan kawan2,family..
Tapi at the same time neves plak nak exam,harap dapat pointer yg
baik..3.0 n above!
Law boleh nak cepat je abeskan form 6 ni..
Taktau la blog ni ada reader ke tak..law ada doakan sye ea??
exam 3 hari je..5,7,8 november...
K ni je la kot nak cite,kena study betol2 pasni,salam!

October 4, 2012

teruk

ASSALAMUALAIKUM
Erm nampaknya hari2 tak best da start da,back to normal!
Gaduh ngan kawan,kawan tak puas hati,org yg tersayang pun
tak puas hati..hish tapi mungkin betul gak ape yg dorang
cakap,hurm..
Malam tadi rasa teruk sangat,mungkin
pasni sye akan invisible kt fb kot,nak like pn da tak bleh
sekarang..
Kadang2 terpikir gak ramai kot org tak suka
ngan RUMAIZAH version 2012 ni..
Err salah ke nak happy?
Bagi sye life sye sekarang awesome,tapi ada yg tak suka
plak,memang betul pun apa yg dye cakap cuma hurm...
Terpikir gak nak jadi silent balik tapi still ada orang
tak suka..
Law camni sampai2 bila2 la tak settle..
serabut...

September 30, 2012

i'm backkkk

ASSALAMUALAIKUM
hai korang!! lamanya tak update blog ni..
Dah bersarang da,hehe
Takde la busy sangat sebenarnya,just malas je..
Seperti yg diketahui umum,PRIYANKA CHOPRA da jadi penyanyi sekarang!
woah!!!suara dye sangat awesome!!
try la dengar IN MY CITY..
err cmne ek nk mulakan cite,hurm...
Saya dah suka budak tu balik..
err actually tak pernah berhenti suka dye,
sekarang bertambah suka dye,lebih2 lagi
sekarang dye guna dp cute...
Semalam saya jadi jiwang jap ngan Hany Eisha..haha
kami hadapi benda yg sama actually,tunggu sesuatu
yg belum pasti jadi milik kita..
Tapi saya dah wat keputusan nak tunggu dye,
crush tu just biasa2 je,
tak lama lagi lupa la..
btw i'm really in love right now!
*da lama tak tulis camni

September 11, 2012

great day

ASSALAMUALAIKUM
err da nak tido actually,tapi update jap la..
Nak share pasal kat sekolah tadi..
Alhamdulillah hari ni happy lagi..
Kat sekolah tadi kitorang tak belajar pun,dorang sume practice
drama utk hari kemerdekaan jumaat nanti..
Tapi sye tak masuk pun,penat la..
Fokus utk koir je,baru nyanyi sikit pun da sakit tekak haha
Dah lama tak menyanyi kuat2..
Pastu kelas kitorang pindah kat bilik seni plak..
PP pun tak belajar so amek masa on9 twitter
jap sementara tunggu bdk2 eko abes klas...
Wahh ade nasha aziz,masa pagi tu sempat tweet kat dye..
Dye g mersing jap tapi da balik KL semula dah..
Sempat gak la balas2 tweet ngan dye..bestnyeeeeee
Leez pn balas gak tweet,biase la waktu pagi kan tak ramai 
orang dok on9 kat twitter,so dapat la dye reply..
Best gila kot masa practice koir,terkeluar la sifat
sebenar sye,btw memang taknak sorok pun..

Haa baru teringat..hari tu tengok video PC bg speech
kat youth summit 2012,really inspiring me..
So sye gunakan sume kata2 n nasihat dye..
Memang tak rugi la sye minat kat dye,now semua peminat dye
tak sabar dok tunggu first single dye kuar..2 ari je lg..
counting days....



September 10, 2012

fabulous day

ASSALAMUALAIKUM
hai awak semua!!!
Hari ni mood baik hehe 
Kat sekolah tadi best gile kot..
Cuma yg tak bestnye kena kacau ngan kawan2.
Since dorang sume da tau sye geli ngan kucing so dorang sibuk
la mengusik..JAHAT!
Terseksa jiwa taw..kucing tu plak asyik masuk kelas je..
Pastu masa nak balik dari tandas pun dye ikut gak,siap kejar plak tu..
Memang berlari 100 meter la tadi..haha
And tadi pun sye mem'peramah'kan diri utk tegur n salam
cikgu mazlin,haha sebelum ni dye je yg mulakan..
Permulaan yg baik kan??pasni nak cuba tingkatkan lagi PR sye..haha
Pastu balik kelas semula then post gambar kat dye..
Sesaja nak cuba hargai orang lain,bila lagi kan nk start law bukan sekarang.
Other things yg jadikan hari ni fabulous adalah.......
DAPAT TENGOK COVER SINGLE PC!!
Tinggal 3 hari je lagi sebelum single dye IN MY CITY keluar.
Tapi just kat india je la n america utk NFL tu..
Haa ade lagi satu,semalam birthday fiza sabjahan upenye,
lambat tau plak,baru pagi tadi tau..
Then pas siasat baru la sye wish kat dye..da lama
actually tak tweet kat dye..
Ok nk sambung dengar masti fm ni,salam...

ni la single pc,awesome kn???

September 9, 2012

belajar macam biasa

ASSALAMUALAIKUM
happy lazy sunday!da nak tamat da sunday pn..
Mata da start ngantuk ni tapi update jap la..
Tapi actually takde pape pun nak cite,
my lfe is kinda boring(nth betol ke tk ayat ni)
Memandangkan exam da abes,minggu ni start belajar balik la..
Tapi harap2 minggu ni lg best daripada minggu lepas.
Oh ye,petang tadi anak sedara datang umah..
Wahhh rindu sesangat kat dorang,tapi awish tak bape sihat..
Nampak makin kurus da,kesian plak tengok dye.
Orang nak dukung taknak plak,tapi abang dye plak yg mengada
nak duduk atas riba..tu pun bb nak main game..


dia jantung hatiku...AWISH

September 7, 2012

hany eisha

ASSALAMUALAIKUM
tadi kat sekolah dapat kritikan drpd hany eisha pasal blog ni.
adoii camne la sye nak wat post cam remaja 18 tahun ek?
hany eisha suruh tulis pasal cinta,err nanti la sye cuba..
Oops semalam best gak kat sekolah,hany eisha dok cite pasal cinta je,
in love la tu haha
Eh tetiba dye tanya plak camne sye boleh suke kat orang tu..
Tapi sye just diam n senyum,coz xde sebab kot..
Pastu dye cakap memang sesuai la kitorang berdua,sorang psiko
n sorang lagi emotional..eleh 
Tapi takde guna da law ingat balik benda tu,
semuanya da tamat!
Da takde love story da lagi pasni..
ok,terpaksa kuar jap,salam..

September 6, 2012

minggu exam

ASSALAMUALAIKUM
hmm minggu ni minggu exam,tapi trial utk exam penggal 1 je..
Tapi soalan dye cm exam betol plak,agak susah gk la..
Tadi exam bm je,esok plak seni..
Pastu abes da,dapat la rehatkan otak jap.
Tapi sabtu ni kena sekolah plak..
Sekolah ganti yg cuti aritu tapi ade wat sambutan hari raya,berbaju kurung
la nampaknya nanti..pastu nanti kena practice koir.
Banyak gak la aktiviti yg cegu wat tok ari kemerdekaan nanti..
Tak sabar plak,ade berlakon katanya..
Errghh takde idea la plak,salam..

September 3, 2012

mukhsin

ASSALAMUALAIKUM
korang semua mesti pena tengok cite mukhsin kan?
nak cite pasal pelakon dye ni,syafie naswip..
Haha da lama follow dye tapi baru semalam tweet kat dye..
Woah tak sangka dye minat hindustan gak,speechless..
Susah kot nak jumpa lelaki camni,seumur hidup baru jumpa 2 orang.
Semalam kebetulan ngah tengok cite dilwale dulhania le jayenge
kat ntv7,macam biasa la hari ahad memang asyik
on9 fb ngan twitter je,eh bukan hari ahad je,hari2!
Haha pastu terbaca la syafie ni tweet pasal dialog kat cite tu..
Haha ape lagi,memang peluang yg takkan dilepaskan la..
Rupanya dye memang layan bollywood since 4 tahun.
Tapi dye tak minat pc plak,tapi takpela asalkan dye minat kareena,
deepika ngan rani..
Kat sekolah tadi da start berangan da,haha padahal nak exam tu..
Tapi sekejap je la,fokus exam plak..
Oh ye,jom cite pasal muet tadi.
Susah kot,n sangat tak best jadi candidate a..
Dah la,taknak ingat sangat pasal tadi,fokus utk muet reading,listening n writing plak esok,wish me luck ea =)
Saya selitkan sikit pic syafie utk renungan bersama haha



September 1, 2012

cover sikit

ASSALAMUALAIKUM
haha post yg ni just nak cover post sebelum ni je..
Sbb ade kesilapan teknikal sikit..
Tapi agak memalukan la,taktau la camne leh jadi..
Ni mesti sebab line problem tadi kot..
haha so law da ade post ni law korang bukak blog takde
la terus tunjuk disaster tu kan..haha
Mane la tau leh pengsan ke law tengok pic tu haha
Oh ye,tadi pas isyak g open house umah makcik kat sebelah ni.
Dye jemput sdare mara je,lagipun da malam kan..
Eh tetiba terjumpa seseorang,da agak da mesti jumpa dye nanti..
Ingatkan abang dye sbb muka sama je..
Tapi tengok dye ngah borak ngan abg,memang confirm la kot..
Tapi dye tak mesej pn,aritu masa terserampak terus dye kol.
Da lupa kat kita la tu..em takpela..
Saya memang selalu dilupakan............
Hurm mata da mengantuk plak,tapi rugi la law tido sebelum kol 12..
haha lagipun esok tak sekolah kan,leh tido lambat..
Ok la,takde pape dah nak cite kot,nunite awak semua..assalamualaikum!

August 31, 2012

Happy Independence Day Malaysia!!

ASSALAMUALAIKUM
happy independence day!!yg ke-55 da..
Sangat berbangga menjadi rakyat Malaysia..
Err tak pandai nak bg speech,cukup la sampai di sini je speech pasal
kemerdekaan ni..ok hari ni walaupun cuti umum tapi
kitorang ada kelas muet,yela senin da exam kan..
Banyak persediaan kena buat,sir pun da risau..
Tapi tak ramai yang dapat datang sebab minggu ni akak2 sume nak
kawin,memang minggu perkahwinan ea?eh tak sedap la,
minggu pernikahan baru sedap,nampak suci je..
Kali ni banyak saya nak cite,harap tak menyampah dan boring..
Semalam lambat gak la tido,kol 12 lebih.
Semata-mata nak countdown,tapi countdown sorg2 je..
Semua org da tido,so sye ngadap twitter ngan fb je la..dok
tweet kat nasha aziz,hehe tu sebab dye tak sombong..
Tapi semalam dye tak reply pn tweet,tak perasan kot..
Banyak sgt tweet dye kena reply,takpe taknak putus asa lagi..
*ok wat perenggan 2 plak

Pagi tadi plak agak awal saya bangun sebab nak g kelas kan..
Law tak lambat la jugak,kol 8.10 baru bertolak..
Naik porsche la,ape lagi..Mini cooper jiran pinjam..haha *berangan
Pastu sampai sekolah kol 8.30,terus parking kat dalam sekolah
tapi tak mauk kelas terus bb tunggu kawan..
Tiba2 datang seorang pakcik bermisai,pak guard!
Tak pasal2 kena tengking ngan dye bb terus masuk sekolah tanpa tulis nama..
Adoyai sir plak wat taktau je lalu sebelah..
Then last2 saya fire pakcik tu balik,ketawa plak dye..serba salah la tu :p
Kelas bermula agak lewat sementara tunggu yg lain datang.
Abes kelas plak awal,tapi lepak2 jap ngan kawan2..lagipun
bukan semua balik,ada yg stay jap..
Then wat sesi photoshoot jap,berangan2,pastu baru balik..haha ni la antara
hasilnya:






August 29, 2012

I love u?

ASSALAMUALAIKUM
hai awak semua!sihat tak?
Hurm hari ni awal sikit update blog,curi2 masa jap.
Kat atas ni tulis I love u kan?so nak cite la nape
saya tulis sedemikian..
Pernah tak korang rasa happy tapi taktau sebab apa?
Cam tu la apa yg saya rasa masa nak balik sekolah tadi..
Rasa cam tengah bercinta tapi bukan dgn sapa2,
errkk geli sebenarnya cakap pasal cinta ni..
Hurm mungkin salah satu faktor sye rasa camtu bb mungkin
happy ngan kawan2 yg saya ada sekarang *sorang da merajuk
Btw sekarang da sibuk balik wat homework,presentation,kuiz bagai..
So datang la penyakit malas balik tapi kat sekolah je la..
Kat rumah cover balik..
Minggu depan maybe tak leh update selalu kot bb ad exam..
WOoo kena wat betol2 ni,sem 1 penting..
WISH ME LUCK!
assalamualaikum

August 28, 2012

Fun

ASSALAMUALAIKUM
whoop!arini kena gak update something..
Hidup saya sekarang macam biasa je,happy ngan family n kawan2,
dah malas nak fikir pasal benda yg tak penting..
Hmm banyak benda yg boleh buat kita happy.
And salah satu benda or perkara yg buat saya happy adalahhhh
bila NASHA AZIZ reply tweet saya!woahhhh!!
i'm speechless!
Err mesti anda semua cakap saya 'jakun' kan??baru dapat reply
drpd artis pun nak kecoh kat blog..
Eh suka hati la..
Tweet kat PC tak pena reply pun,ala lagipun jarang tweet kat dye.
Taktau nak cakap apa..
Oh ye,aritu entah macam mana leh mimpi hantu balik,
seram kot,MISTERI PERIGI LAMA~~
With special appearance FARALYNA IDRIS as akak fasi yg garang..grrrr..
haha terus saya tweet kat dye esoknya..
Eh dye reply plak,sejak dr tu da rajin tweet kat dye,
and semua dye reply..
Wahh bagus la kak fa ni,tak sombong..*tepuk2
Em cite pasal PC plak la,dye ngah gigih siapkan album dye..
Now kat london,nanti dye akan perform ngan lady gaga,will.i.am(ekceli tak tau pn ni spe)
So boleh dikatakan ada kemajuan la dlm karier dye,dye sangat talented!
ok la anda semua,da nak maghrib ni,assalamualaikum!



August 27, 2012

pertemuan selepas cuti raya

ASSALAMUALAIKUM
akhirnya dapat gak update blog.
Okay,arini da naik sekolah semula,cam malas pun ade bb seminggu
cuti kan.
Waahh eksitednya g sekolah,rindu gila kat afisah bb aritu
tak join dye beraya..
Dah berkumpul ngan kawan2 asyik berbual je,banyak benda dorang cite..
Memang best la dapat jumpa kawan2 yg selalu bg sokongan n nasihat
kat kita,terima semua kekurangan kita..
Sekarang pun sye ngah belajar utk lebih menghargai orang lain..
Kadang2 ada kebaikannya jugak law orang benci kita,
so kita dapat la ubah diri kita supaya tak bertambah
jumlah orang yang benci kita..
Ok,tu je la kot nak cite..cuaca pun tak elok ni,so mood
untuk meng'update' blog pn takde gak,tata~~

August 24, 2012

SABAR TAK SABAR

ASSALAMUALAIKUM
haa korang tengok tak cite SABAR TAK SABAR semalam?kat tv3 la..
haha sye nak share sikit pendapat sye pasal cite ni..
Best gak la cite ni,lagu hindustan sume..
Memang melekat je la tengok cite ni,lagu dye pn best2 sume..
Yang penting ada lagu kal ho naa ho ngan mujhse shaadi karogi.
Ok sambung balik,sye rasa tak salah kot law kite tertarik kat 
warga asing,perasaan masing2 kan..
Tapi bagi sye biar la kita suka yg dah jadi warganegara kan,
ensem memang penting la,kaya,ada bisnes sendiri..
Taknak la yg jual karpet naek moto ke van ke..haha
taste kena la tinggi kan..
hmm pandai gak tiz zaqyah tu berlakon kan
Ingat tak scene masa dye dok berangan kat dapur tu??
Actually tu la yang akan saya lakukan bila dengar lagu hindustan or
teringat kat crush haha kinda..
ok tata...

*nekadnya post benda mcm ni

August 23, 2012

aktiviti mengisi masa lapang

ASSALAMUALAIKUM tatapanku...*versi suara nasha aziz ceh!
Haha boring kan hari ni?dok umah je,semalam g beraya umah kawan..
Tadi pun fisah ajak g beraya tapi malas plak.
Antara faktornya ialah takut petang nanti ujan cam semalam,
serik da nak balik dalam ujan..
So dok umah je la,ngadap fb,twitter..
Orang sume update g beraya,sye plak terperap kat umah..
PATHETIC DAY!
Oleh itu,bagi mengisi masa lapang sye pun dok maen intenet
cari maksud nama..
Haa da dapat 2 nama untuk bakal anak nanti..berangan je kan?
Untuk anak lelaki nak letak MUHAMMAD SAIF FURQAN..
haha inspirasi drpd SAIF ALI KHAN.
Untuk perempuan plak xde idea sangat,so far dapat NUR RAISHA je..
Ok gak kan nama tu,jarang jumpa..
Haha best taw berangan ni,meh la join skali..
Ok,nak siap2 ni,jap g nak beraya ngan NASHA AZIZ n FIZA SABJAHAN 
tataaa~~~



August 22, 2012

hari raya pertama...

ASSALAMUALAIKUM
SELAMAT HARI RAYA!!
haha tak terlambat lagi kan??
ok sye nak cite pasal hari raya pertama sye aritu..
Bangun tak brape nak awal sangat la,pastu mandi,makan,siap2 pakai
baju raya..jubah okay haha
Tapi rasenye tu kali terakhir sye pakai jubah selagi belum
gemuk bab nampak cam mak orang!
haha tapi law tengok balik nampak okay okay je..
Dah2 sambung balik,pastu salam2 ngan mak ayah,adik bradik..
Duit raya mesti la dapat kan..
Pastu g umah atok kat depan umah,then umah atok kat teluk jeri plak.
Pastu balik...tunggu sdare datang beraya..tapi law dorang datang
cepat2 saya nyorok kat dapur..
Tapi sebelum tu tolong angkat air sume,at least tunjuk muka kat sdare kan..
Hmm tu la first day raya sye,boring kan..
Teringin nak g jalan2 masa pagi raya..
Sekarang da masuk raya keempat,masih menunggu orang2 tersayang
datang beraya,tapi tak muncul2 plak..
Eh ade amran kat tv9!!macam tau2 je..tata~~nak fokus amran ni

August 15, 2012

saya dan hamster???

ASSALAMUALAIKUM
apa khabar tatapanku?harap sihat2 je..
Malam tadi saya bermimpi..
Akak saya bg hamster suruh jaga.
Err RUMAIZAH DAN HAMSTER??
Mustahil kot,masa mula2 tu saya cam geli nak amek..
Tapi last2 kesian plak tengok hamster tu,so saya pun beranikan diri amek dye letak kat riba...
Pastu terus terjaga..
Tapi law fikir balik best gak law ad hamster kan??
Saya memang geli ngan binatang yang berbulu ni tapi sampai
bila??
Pas bangun tido terus terberangan law saya ada hamster..hehe
Semoga jadi kenyataan!!



August 10, 2012

happy lagi

ASSALAMUALAIKUM
minggu ni minggu yg paling best..
Baru2 ni sye dapat tau nasha aziz da ad twitter..
Ketinggalan sebenarnya,da lame dye gtau kat fb.
Tapi baru minggu ni ade mase nk check fb dye..fanpage ekceli.
First tweet dye tak reply,kecewa la gak..
Then esoknye pagi2 sye tweet lagi,
wooo dye retweet balik!!
Memang happy gile la mase tu,menjerit2 sume..
Eksited!
haha PC je tak bagi pape respon,busy ngan recording sume kan.
Oh ye,pasal crush sye kat twitter plak..
Tak tweet dye da,mungkin lupekn je kot..
Harapan nak jumpe dye sangat tipis,
dye bukan dok Malaysia pun.
Tapi sangat dekat ngan johor..
Masalah komunikasi la yg jadi penghalang.
ok,sedih la plak,tata~~

#jomgikedah

August 7, 2012

special day

ASSALAMUALAIKUM
hai tatapanku *tiru nasha aziz
err ape nak cakap tadi ek??
haa special day..
malam tadi mai bermimpi..err gune sye je la..
ok malam tadi sye bermimpi..bestnye...
Mule2 sye mimpi cikgu sye..wahh da lame tak mimpi camtu..
Kali kedua plak sye mimpi orang tu..haha
Itu je la mimpi sye..taknak cite banyak2..
Sebelum tu sye nak mintak maaf kat diri sye sendiri sebab tak
tepati janji,sye sebut name dye lagi...lebih kerap..
Tadi pun sye tengok wall dye..ok tu sekadar selingan je..
Hmm makin lama makin best plak skowla..
Semenjak da 18 ni cm da berubah da rasenye..
Tapi ke arah yg lebih baik la..
Beruntungya sye dapat kawan2 yg baek,tadi kitorang wat
filem pendek..thnks kepada best actress SUHANA atas
kesudian anda menjadi special appearance..
Tu je la kot sye nak cite..tata!!


August 3, 2012

menghilang sebentar

ASSALAMUALAIKUM
alo blog tersayang!
da lame tak melawat,buruk dah rupa blog ni hehe
da lame gile kot tak update blog ni
busy actually..
Ari ni baru ade mase nak update tapi taktau la
nak cite pasal ape..
Takde yg special rasenye..
Cuma sekarang ngah siapkan video log untuk minggu ke-2..
Tapi isi dye tak siap lagi,baru dapat sikit...
Oh ye,SALAM RAMADHAN! haha tak terlambat
rasenye nak wish..
Raya ni cm rase special plak tp taktau la nape..
Hurm kat video log tu pun ade cite pasal raya..
And mai ade cite sikit rahsia tu..
Untung la sir danny bb dapat tau..haha
Ok2 nak sambung wat video log ni,babai~~~

July 18, 2012

HAPPY BIRTHDAY PRIYANKA CHOPRA!

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni special sikit..Birthday PC la..hehe eksited ni..
Trending kat twitter,kat fb pn bleh tahan gak sampai sume page bollywood
tukar dp PC..
Tapi yg tak best nye semalam tak dapat twit ngan fan pc yg laen..
Semalam tido awal,ruginye la..si dia pn ade..
Tapi takpela,asalkan dapat wish kat PC,pagi tadi agak berseri sikit hehe
Terima kasih pada kawan2 yg turut menyerikan hari saya :)
Eh2 lari topik plak,arini nak cite pasal PC je..
Yang ke-30 dh,tapi still cantik ok..
Malam ni fans PC nak wt trending lagi..jap lagi la ni.
Tapi sume dari india n singapore..
Takde geng la,nak join kew tak ek???
Tengok la nanti..ok ni dia pic PC :)




July 17, 2012

3 bulan :(

   ASSALAMUALAIKUM
sedih la,orang tu dh tak on9 twitter da..3 bulan plak tu
nak exam katenye..memang tak berseri la timeline mai ni..
Tapi hari2 baca twit dye,pastu tgok profil fb dye..
Esok birthday PC..cam tak meriah da rasenye bb takde orang tu..
Yela dye kn biggest fan PC kat singapore,mintak2 dye on9
twitter jap..
em tu jew la kot nak tulis untuk hari ni..salam...

July 13, 2012

kelas saya

ASSALAMUALAIKUM
pergh lama gila kot tak update blog ni..dekat sebulan rasenye..
eh yeke...ntah la
mai busy sebenarnya..bukan busy wat hmwrk,
tapi busy ngan drama untuk muet tu..
tapi cm fail je,lupa skrip,tertinggal scene.
tu la akibatnya law xde practice..
tapi takpela,benda da lepas..nak marah pun da tak guna.
Haha tak sampai seminggu pun settle tok drama tu.
Malas je nak update,takde pape yg nak dikongsi.
So far best gak la jadi student form 6 ni..lower 6 memang
untung,dapat on9 dalam kelas..tak kisah la
cikgu masuk ke tak,
tapi kadang2 cikgu suruh tutup netbook dulu n fokus belajar.
Mesti ramai yang jeles ngan kitorang kan??
Haha biar la kitorang fun2 dulu,taun depan nak stpm..
Bulan 11 ni pun ade exam tapi masing2 relax je.
Oh ye,kat sekolah tadi kitorang kena jaga kelas2 lain,adik2
form 1-5.
Ngeh ngeh ngeh kami berkuasa!macam cikgu da rasenye.
Tapi budak2 lelaki form 3 kurang ajar gile,dah la bising..
Abang2 upper 6 yg jaga kelas pun join sama,
tu la yg mai tak suka ngan budak lelaki ni..hish....
oops kena mandi dah ni,jap lagi nak g sekolah balik..tata

June 29, 2012

awesome la kot

ASSALAMUALAIKUM
Yuhuu peeps!
Selamat Hari Jumaat yg penuh dengan keberkatan..
Hari ni kat sekolah tak belajar pun bb ade hari terbuka.
Tapi kelas mai tak terlibat,so kitorang jadi penyambut tetamu jew la..
Then tolong tunjukkan kelas kat mak ayah budak lain tapi kitorang taktau sangat pun
kedudukan kelas kat sekolah ni..hehe
Tapi sebbaek la sir danny tolong tunjukkan...
Seperti yg dirancang hari ni tak ramai yg datang..bagus sangat.
Bila dh boring tu kami pun ambil keputusan balik awal memandangkan
takde da ibu bapa yg datang..
Ngeee kena tahan ngan pak guard plak...
Malu sungguh,pak guard tu takot mai merayap tempat lain jew..
Sebbaek la mai balik ngan ayah,so dapat la balik dengan jayanya!

*esok ade jom heboh kat angsana tapi tak dapat g.. :( tak dapat jumpe
FIZA...