April 29, 2012

lama tak jumpa....

ASSALAMUALAIKUM....bila da nak masuk 18 ni,teringat balik kenangan mase
kecik2 dulu,mase still pra lagi..dulu sye tak masuk tadika..Masuk pra kt SK GEMBUT 
yang tercinta,banyak sangat kenangan manis n pahit kat sana..Sye tetiba cite pasal skowla
rendah ni bb semalam terjumpe cegu yg ajar sye mase pra..cegu faveret la..n sye pn faveret
student dye kot   Still ingat lagi dye cakap sye ni sensitif..tapi takpela,oleh kerana yg cakap tu cegu faveret kn,so takde marah pn..suke kot..haha name cegu tu cegu ZANARIAH..
panggil dye cegu ZANA..tapi dulu dye tak panggil sye ngan name 'mai',
tp dye panggil sye 'izah'..wahh eksited sangat ade orang panggil name tu bb realitinya
sye memang kurang suke orang panggil sye ngan name 'mai' tu...
haha taktau la nape..tp kawan2 sume panggil name tu..Em takpela,panggil la pape
pn,asalkan name yg baik..

ok sambung balik cite pasal cegu zana,sye terjumpa dye mase g umah akak
semalam,mase nak balik...tapi sebelum tu akak dah cakap da yg kay bawah ade cegu..kawan dye..pastu mase turun nak balik nampak la cegu tu nak naek atas lepaking ngan akak wahh haha secara kebetulan jew bb dye ngah betol aircond kat bawah..tapi sye tak tengok pn bb ingatkan tak kenal..Tengok sekali imbas jew tapi sye perasan yg dye tengok sye..pastu kitorang terus la balik..Tengah hari tadi baru akak sye bagitau tu cegu pra sye..Rugi betol tak salam dye,mesti dye cakap sye da sombong kan??
maaf la cegu,seriously memang tak kenal cegu..da gumuk sikit da hehe tapi
comelll...haha arini gak nak carik dye kat fb..semoga pencarian jejak kasih ini
berjaya!


mood:rindu

April 27, 2012

sebab lain~~

ASSALAMUALAIKUM...agak lama sye tak update blog ni kan,mental tak
seimbang sikit..Tapi sekarang da ok sikit kot,lagipun hari ni hari jumaat kan,terasa auranye..haha anda sume tengok NADA CINTA tak?law tengok mesti kenal
watak DR ALVIN tu kn?suke sye tengok dye tu walaupun kadang2
dok kutuk dye bb jahat sangat tapi dorang berlakon jew kan,tak payah la nak benci betol2..Em muka dokter ni cm muka cegu sye la..sebijik kot..haha berbunga hati bila tengok dye..So dokter ni jugak adalah sebab lain sye tengok cte ni,ape ntah name
sebenar dye..malas nak gugel..Eh2 da jumpe da name dye..Fadli name dye,ni nak carik
gambar dye plak tp line kat sini agak sopan sikit,kesabaran kena tinggi sikit..Adoyai 
tak jumpe plak,laen kali la ye..maghrib da ni,sekian...

April 22, 2012

penat....

ASSALAMUALAIKUM...selamat hari ahad kawan2,ahad sye penat sikit tp ok la kot.
Petang tadi kol 3 g umah makcik,nak sambut birthday cucu dye..Tapi tak ramai datang bb sdare laen sume bz,makcik2 g meeting,ayah sye pn join gk..So dlm fmly sye tinggal sye,mak,akk n fmly jew la g..
Kitorang fmly yg terawal sampai mase tu n tuan punye rumah pn lom bersiap lg..Tahap
kepanasan memang tinggi la mase tu,then lelame sikit baru la datang fmly kedua..pastu borak2 sikit then baru la start acara memotong kek..Mase sye tengah makan tu dorg puji la anak kazen sye tu,tingkatan bape ntah,mase kecik kitorang slalu maen same2..tapi bile da besar tak rapat da..
Dorang puji bb anis tu da besar da,tinggi plak tu..Sye jew yg tak besar2..
fmly sye memang camtu kot,tp tak kisah la kan..asalkan sye lebih tinggi drpd akak sye
yg da berkeluarga tu hahahaha 

pas abes party tu kena bukak kedai plak..Agak penat la,2 hari sebelum ni sibuk
jage anak sdare,asyik nak dukung jew..bbtu la sye ni tak besar2,tak cukup mase nak makan.Bulan 
depan lagi bz rasenye..takpela,demi anak sdare yg tercinta kan..Hurm sunyi da umah sye malam ni,tinggal 3 orang jew..law 4 kn best..hehe

April 19, 2012

VIOLIN Cinta Luka

ASSALAMUALAIKUM....title kat atas ni tajuk drama kat tv2 sebenarnya..Ngah tengok la ni,pasal ape ntah,tengok sikit2 jew..Yg pastinya ada kena mengena ngan violin..Best gak dengar bunyi violin kat cite ni,rasa tenang jew..Teringin nak maen violin tp takde plak,yg arwah atok punye ade la..Takot plak nak pinjam bb arwah atok maen violin tu mase dye aktif ngan ghazal..Dulu tiap2 ari jumaat malam jew mesti geng2 ghazal dye berlatih kat umah sye..Ayah sye pn join gk,sekarang bila arwah atok da meninggal dorg da tak berlatih kat umah da..Tapi kat umah sye still ade lg alatan tok ghazal,ade gambus,tabla ngan satu lg benda tu,ape ntah name dye..
Manusia memang camtu,bile da takde baru la nak ingat balik..Tapi memang best pn tengok dorang berghazal ni,walaupun bising tp meriah n ade satu rahsia nak gtau ni..Dalam group ghazal kn ade penyanyi kn,sye slalu berangan nak jd penyanyi group ayah sye haha tapi mase tu tak pena terfikir nak maen violin..Sye harap satu hari nanti sye dapat gk maen violin..Tak dapat maen pn dapat pegang pun jadi la kn haha merepek tol 

i want this for my bufday =D



law tak mampu yg tadi,yg ni pn bleh...



nak semuaaaa!!!!!!!

April 18, 2012

misi berakhir

ASSALAMUALAIKUM...semalam tepat jam 12 malam berakhirlah misi sye..hurm malangye sye tak berjaya selesaikan misi sye tu..kredit terakhir sye semalam adalah RM6.44..Mintak maaf HOTLINK..Sye tak dapat tunaikan kepercayaan anda dan sye tak layak terima bonus daripada anda lagi..Tapi jika anda berkeinginan nak beri lagi insyaallah sye akan cuba sedaya upaya untuk tunaikan kepercayaan anda.Di samping itu,sye ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada rakan2 yg membantu sye menghabiskan kredit waluapun tak sempurna..Walau bagaimanapun,ini tak bermakna sye akan berhenti menghantar sms kepada anda sume,sye akan cuba meringankankan tangan sye terutama sekali jari jemari sye untuk menaip serta menghantar sms kepada anda..sekian



April 17, 2012

MISIKU....

ASSALAMUALAIKUM....phew,akhirnya ada gk idea nk update blog.Ok smlm sye dapat free kredit RM10 drpd hotlink..Baek btul dye..tp ade syaratnya,kena habiskan dalam masa sehari tp bila saya check balik,dye bagi masa 2 hari..So ape lg,mesej kawan2 la maxis sahaja tp tak abes2 gk..Sebelum tu da terpikir nak mesej cegu tp malu..lagipun takot dye bz kn,so kol 10 lebih baru sye mesej dye..Malangye dye da nak tido :( hurmm tak dapat la mesej..sedih...tapi sye masih tak berputus asa,teruskan misi balik..Malam semalam kol 12 lebih baru sye tido,sibuk ber'mesej' tp da terangkan kat mak da,yela takot dye marah plak asyik pegang fon jew..So,baki terakhir kredit sye sekarang ialah RM7.05..banyak lagi tu,nak kol mereka malu plak n taktau nak cakap ape..tinggal beberapa jam jew lagi mase tok sye selesaikan misi ini,WISH ME LUCK!



blog berkata:kecoh betol,pasal tu pn nak cite :p

April 15, 2012

mimpi seram dan sweet ku...

ASSALAMUALAIKUM...akhirnye ade mse gk nk hupdate blog ni,entry kali ni nak tulis pasal mimpi sye aritu..Mimpi tu pasal TSUNAMI,mybe trbawak bawak cite pasal gempa bumi tu kowt..Antara artis undangan kt mimpi sye tu adlh Datuk Siti Nurhaliza,Fara Fauzana n the one and only Siti Normazlinda(cegu sye)..Mimpi prtame sye ngan kak Fafau,mase tu dye nak bertunang,so tengah dok dlm bilik la tunggu mak belah lelaki sarungkan cincin..Biase la kn law artis nak kawin or tunang ramai yg nak amek gambar dan sye sangat bertuah kerana terpilih utk join kak Fafau dlm bilik tu,dye yg plih sndri taw..haha

Mimpi kedua plak sye ngan Datuk Siti,mase tu sye ikot jew dye pegi jalan2 kt satu tempat ni,taktau la kat mane..Dorg sruh dye try minum susu tu,tok promosi la..so tugas sye ikot jew la Datuk Siti ni..Sikit jew mimpi sye ngan Datuk Siti ni..

Mimpi ketiga dan terakhir sye plak sangat mendebarkan..mase tu sye,fmly sye,cegu sye n fmly dye ngah jalan2,kat resort rasenye..dye dan keluarganya sedang sibuk dok photoshoot,so sye pn g la kt fmly sye yg ade kt jeti tu..Tp kat jeti tu ade ayh sye,akk sye,suami n ank2 ngan abg2 kembar sye jew..then tetibe datang ombak besar..lame gk la sye bergelut ngan air tu..Sebbaek sye slmt bb sye dok pegang kt tali yg sangkut kat pokok..Akhirnye tsunami pn da abes,so sye sempat la selamatkan anak sedare sye 2 org then dukung dorg bawak kat tempat laen,pastu sye nampak ayah saye dok rehat.penat kot brgelut ngan ombak tu,sebbaek selamat..Lepas tu sye berlari menuju ke pantai tok selamatkan family tercinte..Tapi pantau tu bertukar jadi kolam la plak,so sye tarik la akk sye yg terapung..wt bantuan penafasan sikit bukan CPR oke...pastu selamatkan plak abg2 sye..lepastu sye tertanye2..di mana cegu sye??adekah dye slmt?Saya pun amek la kayu dok masukkan dalam air tu cari cegu sye n jumpe gk,sye lihat dye pengsan..sye pn tolong la selamatkan dye gune care yg sye buat kt fmly sye tadi...

tamat la sudah mimpi sye...bile bangun jew tros sakit badan ni,effect brgelut kowt...

April 12, 2012

tolong jauhi sye...

ASSALAMUALAIKUM...sye sangat benci dye,dengar nama dye pn sye tak suke..sekarang ni dye dok kacau2 sye plak,rimas la tau tak???nak makan pn tak bleh..Dye adalah selsema,haha dh 3 ari da selsema,bersin n batuk..Rimas hidung ni,tapi yg sedihnya kat umah ni takde sape pn yg care ngan sye,yela sye kn jarang sakit..so terpaksa la tangung sendiri..suara pn da laen da,sexy gile kowt...haha iza jangan jeles well keistimewaan sye kn??ish da jd takbur da kn,maaf maaf..


April 8, 2012

MAIN AURR MRS KHANNA....


ASSALAMUALAIKUM....yg suke tgok cite industan mesti tengok cte kat atas ni semalam(sabtu) kn...memule cm nk mls nk tengok bb da banyak kali tengok tp sikit2 jew la,tp semalam sye tengok dari awal lagi tp tak dapat tengok sampai abes la..sedihhhh...cite ni agak lame gk la,taun 2009 kuar...tapi baru sye perasan yg cite ni da bgtau sume yg tersirat dan tersurat kat hati sye..bezanya kami takde pape ikatan yg sah...yg laen tu 80% sama..tapi si dia bukan tengok pn cite ni kan?so biar jew la camtu,harap dye paham situasi sye yg sebenar...errkk jiwang plak kn..tula sape soh dorang tunjuk cite camtu,kn da jiwang..

bile berbual atau mesej ngan kwn nama dye mesti termasuk skali,sampai sume yg dye buat kite cakap betol,walaupun kadang2 salah..tp dye plak tak pena nak kongsi ape yg dye rase..happy ke,sedih ke..tp ending cite ni mungkin tak same ngan sye bb cite sye memang takde ending..benti cmtu je..hurm hope cite industan minggu depan lg best..

April 5, 2012

PUNAR VIVAAH


ASSALAMUALAIKUM....kat atas ni tajuk cerita taw,drama kt zee..yg salu tengok zee tau la kowt...tp ni cite baru,start dalam minggu ni rasenye tp sye baru tengok 2 episod..Busy sikit minggu ni..Cite ni best gak taw,banyak tunjuk pasal nilai kasih sayang antare ibu n ank,ngan ayh n ank..ok sye kenalkan hero dye ea..


ha..ni la hero nye,name dye xtaula sape,gugel la ea law korg nk tau,kalau nk tau la....si abang kt atas ni berstatus duda...Ade 2 org anak(kot) pompuan,kecik lg..cumelll..hehe taktau la sebab wife dye meninggal bb tak tengok dari awal..So dye la yg jage anak2 dye,memang penyayang...dh la muke ensem,bertanggungjawab,pastu mak dye sruh kawin lagi pn dye taknak bb bagi dye takde sape bleh ganti tempat wife dye,setia kn...hehehhehehe


ni plak heroin..cantik kn?n name dye pn sye xtau..Dye ni lebih kurang la cm abg ensem tu,dye brstatus janda tp ank sorang jew..cute boy...bile tengok dye layan anak dye tu,sye tetibe 'ter'berangan nak ade ank..haha tapi kesian gk la dye ni,dye jd janda pn bb asben dye tinggalkan dye,so dye dok umah mertua dye...dye bertuah bb mak mertua dye da anggap dye cm anak sendiri..Ade satu episod yg sye tengok tu kt umah mertua dye wt majlis kawin err btol ke ayat ni  so salah satu tetamu yg datang tu ternampak si heroin ni,dok mnari2,pastu terserlah la sifat keibuan memang ibu pn  So makcik kayess ni berkenan la nk jodohkan ngan anak dye yg bleh tahan ensem bulu mate lentik Makcik ni pn terlalu eksited sampai tak siasat background akak beautiful ni n tros nak masuk meminang..last2 baru tau..then datang la perangai org kaye,dok kutuk2 akak gorgeous ni,ciannnn dye...

hurm rasenye dorg kawin nanti,memang sesuai la kn tp waktu nak mengecapi kebahagiaan tu mesti ade konflik,memang sedih la nnt...hurmmm promo cite ni best taw,lagu dye best gile..law korg brminat nk tgok,sile la..waktu tak sure kol bape tp sebelum cite RAM MILAYE JODI..my faveret gk..hehe ok tata~~~

#maaf,imej kurang jelas



April 4, 2012

merindukanmu....

Merindukanmu -DMassiv

Saat aku tertawa diatas semua
Saat aku menangisi kesedihanku
Aku ingin engkau selalu ada
Aku ingin engkau aku kenal

Reff :
Selama aku masih bisa bernafas
Masih sanggup berjalan
Ku kan slalu memujamu
Meski ku tak tahu lagi
Engkau ada dimana
Dengarkan aku
Ku merindukanmu

Saat aku mencoba merubah segalanya
Saat aku meratapi kekalahanku
Aku ingin engkau selalu ada
Aku ingin engkau aku kenal
Kembali ke ref:

ASSALAMUALAIKUM....hey folks!korang tak rase ke petang ni petang yg sangat indah??haha petang saya kt kedai ni sangat nostalgia..lagu2 yg berkumandang kat radio sume lagu lelame..KLASIK NASIONAL la katekn...takpela,best gk dengar lagu2 lame..Btw,kat ats ni lagu faveret saya,da lame da kowt lagu ni,tp baru skrg teringat nak tulis pasal lagu ni..saya dengar lagu ni pn from cte indonesia kt astro prima,lupe plak pe tajuk dye.Lirik dye yg chorus tu best kn?mse saya ngah suke sesangat ngan lagu ni saya anta lirik dye kt cegu VOGUE..agak rimas kot dye agaknye,slalu sgt saya anta lagu2 kat dye..teruk kn?maaf la ea cegu,saya tak matang lagi mase tu..tp skrg saya da matang kn?msj cegu pn da jarang,law x mase dulu ari2 wish morning ngan nunite kt cegu..

err tu jew la kot nak tulis..sok saya hupdate lg okey..tata~~~

April 3, 2012

JERUKKKK....







  ASSALAMUALAIKUM...tetibe plak ade idea nak cite pasal jeruk arini..tu pn bb pas makan jeruk tadi..tp ntah la,skunk ni da tak bleh makan da,mesti batuk nanti..Taktau la nape,dulu ok jew makan..siap minum skali air jeruk tu..memang makanan faveret la..tp faveret saya jeruk sengkuang tu jew..yg laen2 tu biase2 jew..meh saya tunjuk

haa..sedap kn..kecur air liur tengok...

jeruk kedondong...pun my faveret gk...tak jemu pn mkn..

jeruk mangga...eh tol kew?bace kt gugel jew...kulit dye memanggg sedappp        

 last sekali,jeruk buahhhh...macam2 ade...

ok,ni jew la jeruk2 yg saya nak cite..actually tak elok sangat kn makan jeruk ni,tapi skali skale bleh kowt..hehe                                           

April 1, 2012

AHADKU.....

ASSALAMUALAIKUM....ahad saya kurang best la..pagi sampai kol 2 lebih dok umah jew,petang baru bukak kedai..umah jiran sebelah yg juga makcik saya riuh ngan suara anak2,cucu2..yela dorg ngah bekerjasama nak tukar bumbung umah..bagusssss.Kat umah saya plak mase tu ade mak,ayah,abg n saya jew...tp abg da balik UTM da..kejap jew dye balik,tp takpe minggu depan dye balik lagi..hehe tp kn dye senyap jew,takde tanye pape kat saya pn,sebab tu la kami kurang rapat..Mengikut ramalan cuaca yg saya tengok kat tv tadi petang ni ujan n memang ujan pn skunk ni,maknenye betol la kn...eerrrrkkkk takde idea da ni


oh ye,tadi saya on9 fb..kawan fb sye dok cite pasal pemakaian purdah bagi wanita yg belum berkahwin..antara yg saya ingat tak salah pakai bagi yg blom berkahwin tp kurang digalakkan la bb law nak kawin bakal suami kn kena tengok dulu wajah isteri..tp law nak pakai gak boleh...kena tunjuk la muka anda yg cantik tu..Dan lagi satu,niat kita pakai bb nak jaga kehormatan diri kita..dan juga untuk bakal suami kita nanti..Bagi wanita yg dah berkahwin takde masalah..sebab biar la suami kita jew yg lihat kecantikan kita ni..


saya pun pena gk terdetik kat hati ni nak pakai purdah,walaupun masa kecik2 dulu saya pelik tengok perempuan yg pakai purdah..tapi masa tu kan saya kecik lagi,so da besar ni paham la..tp law bleh sebelum saya nak pakai purdah biar la saya perbaiki semula amalan2 saya sebelum ni.mungkin lambat lagi kot saya nk realisasikan tu..after da pegi umrah kew..semoga Allah makbulkan impian saya ni..AMIN....