April 15, 2012

mimpi seram dan sweet ku...

ASSALAMUALAIKUM...akhirnye ade mse gk nk hupdate blog ni,entry kali ni nak tulis pasal mimpi sye aritu..Mimpi tu pasal TSUNAMI,mybe trbawak bawak cite pasal gempa bumi tu kowt..Antara artis undangan kt mimpi sye tu adlh Datuk Siti Nurhaliza,Fara Fauzana n the one and only Siti Normazlinda(cegu sye)..Mimpi prtame sye ngan kak Fafau,mase tu dye nak bertunang,so tengah dok dlm bilik la tunggu mak belah lelaki sarungkan cincin..Biase la kn law artis nak kawin or tunang ramai yg nak amek gambar dan sye sangat bertuah kerana terpilih utk join kak Fafau dlm bilik tu,dye yg plih sndri taw..haha

Mimpi kedua plak sye ngan Datuk Siti,mase tu sye ikot jew dye pegi jalan2 kt satu tempat ni,taktau la kat mane..Dorg sruh dye try minum susu tu,tok promosi la..so tugas sye ikot jew la Datuk Siti ni..Sikit jew mimpi sye ngan Datuk Siti ni..

Mimpi ketiga dan terakhir sye plak sangat mendebarkan..mase tu sye,fmly sye,cegu sye n fmly dye ngah jalan2,kat resort rasenye..dye dan keluarganya sedang sibuk dok photoshoot,so sye pn g la kt fmly sye yg ade kt jeti tu..Tp kat jeti tu ade ayh sye,akk sye,suami n ank2 ngan abg2 kembar sye jew..then tetibe datang ombak besar..lame gk la sye bergelut ngan air tu..Sebbaek sye slmt bb sye dok pegang kt tali yg sangkut kat pokok..Akhirnye tsunami pn da abes,so sye sempat la selamatkan anak sedare sye 2 org then dukung dorg bawak kat tempat laen,pastu sye nampak ayah saye dok rehat.penat kot brgelut ngan ombak tu,sebbaek selamat..Lepas tu sye berlari menuju ke pantai tok selamatkan family tercinte..Tapi pantau tu bertukar jadi kolam la plak,so sye tarik la akk sye yg terapung..wt bantuan penafasan sikit bukan CPR oke...pastu selamatkan plak abg2 sye..lepastu sye tertanye2..di mana cegu sye??adekah dye slmt?Saya pun amek la kayu dok masukkan dalam air tu cari cegu sye n jumpe gk,sye lihat dye pengsan..sye pn tolong la selamatkan dye gune care yg sye buat kt fmly sye tadi...

tamat la sudah mimpi sye...bile bangun jew tros sakit badan ni,effect brgelut kowt...

4 comments:

  1. ntah pape ntah mimpi dyer...

    ReplyDelete
  2. jeles la tu mimpi anda tak sehebat mimpi sye :p

    ReplyDelete
  3. hahaha..amik kayu n masukkan kat dlm air untuk cari cekgu..haha dah macam ikan dah ..:D

    ReplyDelete