May 27, 2012

pergi umrah

ASSALAMUALAIKUM...bukan sye yg g umrah taw,tapi akak..haha nak tunggu
sye g umrah lambat lagi kot,tunggu da keje n banyak duit nanti boleh la g..
malam semalam anta akak,abg ipar ngan mak ayah abg ipar g umrah..tapi anta
kat kota jew,kat jam besar tu..ramai gak la yg g..
then bila da tiba mase naek bas jew anak sdare sume nangis..sian dorang,
kecik2 lagi da kena tinggal ngan mak ayah..ala 2 minggu jew..
ucu kan ade..hehe bila tengok dorang nangis sye pn tersentuh gak..
cover jew nak nangis
yela walau macam mana pun hubungan kita ngan family tetap ade rase
sayang kan..air dicincang takkan putus..
so hargai la fmly korang..bb dorang terima semua kelebihan dan kekurangan kite..

May 24, 2012

banyak nak cite part 2

ASSALAMUALAIKUM....nak cite lagi ni,tadi ktorg present drama tu,tapi
tak best la sye berlakon..suara slow,lupe dialog..tapi grup2 yg laen memang
best..terkejot tengok kawan2 sye berlakon..dok jerit2..pergh..anda memang
terer!tahniah...akhirnye hilang da sikit tension minggu ni pas da present dama tu..
minggu ni otak da mula beroperasi,tapi agak lambat sikit bb da berkarat da..haha
yg sedihnya baru jew tadi member2 gtau yg sir da nak kawen...
luluh hati ini..tapi tak mengapa la..sye akan bahagia kalau dye bahagia..
muahahaha gurau2 jew la..
dayana jew yg frust sikit..huhu kesiann dye..sabar la ea dayana,
cegu laen kan ade...tamat.....

banyak nak cite

ASSALAMUALAIKUM....hai rakyat sekalian!lame beno rasenye
sye tak menghupdate blog ni..maka dengan itu,banyak lah juge sye nak tulis.
tahun ni macam best plak blaja form6..hal ini kerana banyak cikgu baru yg ajar..
hehe cikgu lelaki la..
  1. SIR DANNY-ajar muet,stdy kt sydney plak tu...kegilaan ramai ni..sye juge kecik jew orangnye....
  2. CIKGU YUSRI-ajar p.am...seronok blajar ngan dye taw..
haa..nak cite lagi ni,aritu sir danny suruh ktorg buat presentation..tajuk dye
"KINDNESS BEGETS KINDNESS" so grup sye wt drama tp
sir bg lagu,pandai2 la guna kan,ktorg dapat lagu WHAT MAKES YOU BEAUTIFUL!
tak best nye aritu ktorg tak bawak netbook..so sir guna laptop dye
bagu ktorg dengar lagu tu..haaa ade sesuatu terjadi!kebetulan mase tu sir
duduk sebelah sye,then dye letak la lappy dye depan sye n secara
tidak sengaja nampak la sye ngan dye kat skrin lappy tu..ala cam cermin la
kan..huhu terkunci terus mulut..
so lepas kejadian aritu lebih kerap la kami jumpa dan terserempak..


May 18, 2012

ketandusan idea

Assalamualaikum...tersangat lamenye tak update blog ni..memang
takde idea langsung..taktau la nak cite pasal ape ni..
hurm...
ngah tengok SEIA SEKATA SCHAWAL ni..agak eksited tengok
dorang..sweet couple kn?ade sape2 nak jadi AWAL sye
takk??haha mesti takde kn...takpela...
tetiba terfikir,bila la scha ni nak pakai tudung ek?banyak nye dosa dye yg
awal kena tanggung..kesiann awal..
takpela tunggu jew la satu hari nanti..aritu mase dye khatam AL-QURAN
cantik jew tengok dye pakai tudung..kan elok camtu...

oh ye,pasal dp cokelat kt fb tu...ad dp pakai purdah kn?tetiba 
ter'eksited' balik nak pakai purdah..hurmm bila la nk tercapai ek...
doakan jew la ea..

May 8, 2012

Hari pertama sebagai pelajar tingkatan 6

ASSALAMUALAIKUM....pagi tadi da start skowla da,tp terbangun lambat
plak bb malam tadi kol 1 baru dapat tido..kol 6.3o bangun..
Memandangkan masuk kol 9 so banyak mase lagi la kn..kol 8.20
baru g skowla tp agak kekok la naek moto yg da cabut bakul bb kain ketat pulek..
law takde bakul baru selesa sikit..
woooo~~~macam naek basikal plak rase..luas jew tapi cam
tak selamat plak..

Pagi tadi bawak slow jew,tak sampai 60 pn..
tapi bile da sampai takde member plak,lambat tol dorang datang..
Eh,ade sape tu???huhu 
cegu eko la..haha pastu cegu tu panggil plak..soh amek eko..
errrkkk nak amek tak ek??
Dye terangkan pasal eko,member ajak amek plak..nak amek tak ek?pengajian
perniagaan pn cm best gk cuma kene banyak bace la..macam malas
plak nak bace sekarang ni...
tadi pun jumpe pengetua baru...nampak baik jew muke..pe ntah name dye,
tak ingat dah..

Cegu cakap minggu orientasi sampai bulan depan...16 jun(bfday sye haha)
baru start blaja..lamenyeeeeee 
so member sume ajak cuti minggu ni..malas dorang tu..tp taknak
cuti lg la..esok nak bayar yuran,pastu lusa baru cuti..
sampai jumaat la..lagipun xdapat jumpe cegu bm la..kurang da semangat ni
haa...tadi pun jumpe jap kt kantin...



*tak sabar nak pakai baju koperat..jangan jeles iza...

May 7, 2012

Debaran Form 6

ASSALAMUALAIKUM...esok sye nak masuk form 6 da,jadi budak skowla balik..
perasaan sye ketika ini sangat neves bb da lame tak g skowla,malu pun ade..rase malas
pn ade gk..nak dok umah jew bleh??pastu lagi 2 tahun terus keje..bleh tak ek??
tapi pendaftaran esok cam tak best jew,tak ramai member yg dapat datang..
tak dapat jumpe iza lg...tergamak dye pergi..ipad pn lom pulang lg..
haha macam pantun da
malam ni cam biase la,sereka baju sume..kemas beg,masukkan tali kasut..kena
tido awal sikit la nampaknye..nanti terlewat bangun plak
laparrrrrrrr........


"LOVE THE PEOPLE WHO TREAT YOU RIGHT AND FORGET ABOUT THE ONE WHO DON'T"-Nasha Aziz

May 2, 2012

episod RMJ yg sedih..

ASSALAMUALAIKUM...tadi sye tengok cite RAM MILAAYI JODI/RAM MILAYE JODI..
taktau mane satu ejaan yg betol..haha due2 kot..episod kali ni sedih giler..episod ni mak mertua
mona,asben dye anukalp ngan abg ipar dye aditya nk p masuk meminang tok aditya nih..mase otw
nk g tu dorang eksiden..Anukalp plak tak pakai seatbelt,mak dye da suruh da tp
dye cakap jap lagi..So dye tersepit kat bawah keta..Mase eksiden tu mak dye sedar tapi tak
sempat nak kuarkan anukalp,lagipun tak kuat nak angkat keta..Pas kuarkan aditya jew
terus keta tu meletup..sedih gile..

Then mak aditya ngan aditya pun balik..dengan penuh darah n luka bagai..mak dye
trauma,orang laen tanye dye senyap jew sambil bawak abu mayat anukalp..Terkejut family
sume,nangis2..tapi mase tu mona lom balik lagi..g mane ntah..Pas dye balik dye
terkejut bb ramai orang kat umah dye then tanye la kat family..pastu dye carik
anukalp..Pas tau yg asben dye da mati dye macam tak percaya,sampai da nak 
kuar p carik asben dye,mak dye pun kejar dye n gtau balik kat dye yg 
asben dye dah meninggal...BERSAMBUNG...haha

tapi memang sedih la..rasenye scene sedih tu dalam 10 minit kot..sye pun sampai
nangis2 tengok cite tu tadi,macam faham plak perasaan si mona tu..kesiannn dye..
patut la mase anukalp berbual ngan mona kat dalam fon dye laen macam sikit,taknak balik la
apela..pastu mase ngah makan ngan mak dye n abang dye pun dye laen gak..jadi
balu la mona tu..sebbaek lom ade anak lagi..ntah2 kawen ngan aditya kot..dorang memang baek 
pun..tu jew la sye nak cite..masih terasa kesedihan mona..tunggu episod seterusnya malam ni
plak..

SARA KHAN as MONA


sweet kan sara khan ni..eh baru perasan,bibir dye macam sye..law tengok
gambar kat atas mungkin tak jelas kan..tengok rmj la law nak tengok yg clear...