June 29, 2012

awesome la kot

ASSALAMUALAIKUM
Yuhuu peeps!
Selamat Hari Jumaat yg penuh dengan keberkatan..
Hari ni kat sekolah tak belajar pun bb ade hari terbuka.
Tapi kelas mai tak terlibat,so kitorang jadi penyambut tetamu jew la..
Then tolong tunjukkan kelas kat mak ayah budak lain tapi kitorang taktau sangat pun
kedudukan kelas kat sekolah ni..hehe
Tapi sebbaek la sir danny tolong tunjukkan...
Seperti yg dirancang hari ni tak ramai yg datang..bagus sangat.
Bila dh boring tu kami pun ambil keputusan balik awal memandangkan
takde da ibu bapa yg datang..
Ngeee kena tahan ngan pak guard plak...
Malu sungguh,pak guard tu takot mai merayap tempat lain jew..
Sebbaek la mai balik ngan ayah,so dapat la balik dengan jayanya!

*esok ade jom heboh kat angsana tapi tak dapat g.. :( tak dapat jumpe
FIZA...

June 26, 2012

best jugak

ASSALAMUALAIKUM....hari ni penat gile,kat skowla tadi ade karnival tingkatan 6.
Skowla mai jadi tuan rumah,so ramai la budak2 skowla laen datang...
Macam2 kaler baju ade.
Tapi mai tak masuk pn,just  kena bunyikan loceng jew..
Mula2 tu agak nervous gk la bb tak pena pn terlibat ngan pape pertandingan
cam ni,tengok pn tak pena..
Tapi lame2 da paham da sikit2.
Paling best mase SMKA lawan SMK BANDAR EASTER..
haha nampak sengit jew.
Tapi kesian gk la ngan budak2 SMKA tu,tak sempat nk huraikan isi,mase da abis..
takkan la mai nak tipu kot,terpaksa la bunyikan loceng..
Budak pompuan tu dok pandang jew,bengang kot..jangan salahkan mai ye..
Sye hanya menjalankan tugas..
Tapi sedih gk la bb skowla mai tak dapat masuk final.. :(
budak2 BANDAR EASTER tu banyak idea kot..n cepat
berfikir...Habis da untuk arini...
Pukul 3 lebih kot baru kitorang balik.
Memang penat gile la..esok ade lagi tapi taktau la mai terlibat tak..
Harap2 tak,penat da dok bunyikan loceng tu haa..
Ok tu jew nak cite kot..bubye...


June 22, 2012

hanya..untuk kamu.....

ASSALAMUALAIKUM....wahh da makin rajin nampaknya jari-jariku ini
nak update blog...haha hal ini kerana sedih sangat rase di hati..haha title kat atas
ni takde kena mengena pn sebenarnya..haha tapi takpela..my blog kn..
suke ati la nak tulis ape pn...
*kali ni gune 'mai' plak,malas nak gune 'sye'
kawan2 mai sume tau yg mai memang suke sesangat tengok
cite hindustan..
And mai sangat berbeza ngan dorang bb sorang sume minat
k-pop..kadang2 rase cm ketinggalan gk
tapi suke ati la kn?minat masing2...mane leh pakse,,hempuk kang haha
Tapi kadang2 demi nak jaga hati kawan2 mai layan la jugak k-pop ni..
tp time happy jew la,berserabut kepala law dengar time sedih2 ni..
Dorang pn kadang2 ade gak join mai nyanyi lagu2 hindi ni...*eh hindi ea
terima kasih ye kawan2,anda sume tak pernah marah pn
minat sye macam tu...
Tapi mai tak keseorangan taw...
afisah pn suke gak tengok cite hindustan ni...so ade la jugak
kawan nak cite pasal gosip B-Town tu...haha
Tadi kat kelas kami menari taw,cm lagu mann tu...*mesti taktau kan
haha boring punya pasal bb cegu eko tengah mengajar budak2 eko
kat depan..
harap cegu tu tak perasan...

ngeh3 nak cite pasal reaksi family mai plak ni...ekceli dorang tak kisah
sangat..cuma ayah jew la tak suke sikit bb paham2 jew la kan pakaian dorang tu..
haha adik beradik yg laen pn kadang2 join mai jugak..
haha tapi mai la lagi teruk.
jangan salahkan mai plak,dulu sape suruh beli cite hindustan banyak2..
haaa kan da dapat adik yg obsess macam ni...kat umah pn 
dengar radio india taw..tapi bukan tamil la..guna bahasa hindi..
paham2 la jugak sikit2...
Oh ye,malam ni kat  THR GEGAR ade hindipower...
memang best gile lagu2 dye,kadang sampai nak tertido...haha
tapi bercampur ngan lagu melayu la plak...
taktau nape,da lame tak dengar..
Tapi kelemahan dorang DJ dorang jew..
sebut name lagu ngan cite salah..
Kadang2 geram jugak...meh la biar mai jadi DJ...sure cite pasal PC ngan
TERI MERI KAHAANI jew..haha
Ok2 da banyak membebel ni,bubye~~

saya la...

ASSALAMUALAIKUM....phew happy belated birthday to me!da 18 da aq..haha baru
arini nak update pasal birthday..em malas sebenarnye..
tak dapat adiah pn,anak sdare just bagi kad jew..terharunya tengok
dorang...haha n takde kek pn,akak ipar belikan kek kecik jew..
cukup la tu...asalkan dorang still anggap aq adik dorang kn...
kawan2 pn ade gk yg wish,kt fon,fb,twitter...twitter
sangat best!dapat wish daripada pengacara WHI tu FIZA SABJAHAN..
hehe best kn dapat wish daripada orang yg kite adore..kire dye cm idola
sye la dalam pengacaraan ni...weeee pastu dapat wish daripada RITA RUDAINI...
haha pastu esoknye peminat setia dye terus follow sye haha

fanclub PC kat twitter pn ade wish kat sye..terkejut gk tetiba dorang tag name
sye..haha tapi PC jew yg tak wish...takpela sye paham dye bz nk promote TMK...arini
da kuar kat wayang..tp india la..kat malaysia da check tapi takde pn..
sedih,tunggu beli dvd jew la nanti...
hoho banyak actually nak cite ni tapi malas la...
panjang sangat dh ni..lenkali jew la...bubye...

June 15, 2012

pesanan

ASSALAMUALAIKUM...arini rajin sikit nk update..just nak say jew..sye memang
bukan org yg baek..perasan jew lebih,poyo,suka
kecoh kat orang laen,cakap tak pikir perasaan orang..so kawan2 yg baca ni
law tak suke ngan perangai sye gtau jew la k..law da taknak kawan pastu pn takpe..
at least awk gtau sye kan yg awk tak suka ngan perangai sye..
untuk pengetahuan anda2 sume sejak kecik lagi tak ramai orang yg nak kawan ngan
sye n perangai sye yg degil dan banyak lagi  pn buat fmly sye tak 
begitu rapat ngan sye..sye slalu wat org yg sye sayang marah...
family,cikgu,kawan2...sye mengaku tu silap sye..
ni entry sye paling jujur n sye bukan nak tunjuk baik..cuma ini sisi yg sebenar
bagi sye..jangan risau ye kawan2,fmly,cikgu2 bb sye dh doakan
sesuatu yg akan buat korang sume lagi happy...tanpa sye..
insya-allah,kalau sempat sye akan cuba ubah diri sye..
ok,pertama sekali sye nak mintak maaf kat mak ayah n adik beradik laen
bb da banyak wt salah kat korang sume..termasuk la tok akak/abang ipar,
anak2 sedare,sepupu2,sume skali la...
pastu nak mintak maaf gk kat kawan2 bb selalu wt korang marah n tak
selesa ngan sye..
then nak mintak maaf kat cikgu2 atas perangai sye yg tak sengaja
terkasar ngan cikgu kew..pape jew la yg menyakitkan hati..
kebenarannya SAYA SAYANG ANDA SUME!
thnks bb mainkan watak dalam hidup sye...n buat sye tersenyum... 

tutup buku dh...

ASSALAMUALAIKUM....ok2 baru dapat idea lagi nk update blog..
mulai minggu lepas kot,sye taknak fikir pasal 'ricky' lagi,taknak hung up on(sir danny ajar)
him lg..cukup la tunggu dye lame2,kecewa,pastu baek semula..
sume yg sye impikan takkan jadi kenyataan pn..now sye dh tk mesej dye lagi tp insya-allah
sye akan tengok gk fb dye,dye still kawan sye kan..untung la sye da tulis
sume tu kat essay yg sye da bagi kat sir danny..tahniah sir...so sekarang sir da tau
sikit kan pasal sye..dah2 taknak sedih2 lagi..sok special day..harap sye happy..

June 12, 2012

kami dah berpisah

ASSALAMUALAIKUM...kali ni baru ade idea yg sesuai nak update
da lame blog ni menyepi..
sedih sebenarnya ni,kawan2 sume da belajar jauh2..
iza belajar kat kota tinggi sane tu,dekat jew..
setengah jam da sampai...
dayana plak otw nak g poli kat pahang..bln 7 baru g
jannah plak nak benti sekolah n keje kt bank..tu pn law dapat..
fisah plak masih berbelah bagi..
aishah da selamat da kat matrik ngan yati...
wadiha ngan fatin plak kt uitm..
so tinggal la mai(sye) ngan suhana..harap sue rajin p sekolah ye...



June 3, 2012

admire him secretly~~

ASSALAMUALAIKUM...phew..baru ade mase nak update blog ni..
ade cite best ni,semalam sye g kenduri kawin makcik..dekat jew..then terjumpa
sepupu..lelaki la kan...haha teringat plak mase kecik2 dulu..
dulu selalu g umah atok kat teluk jeri tu..so jumpa la sepupu sye ni..
mase kecik dulu dye baek ngan sye,ade 1 hari tu dye bawak sye naek basikal g jalan2 kot..
pastu kitorang terjatuh..kaki sye luka,pastu dye pujuk sye n bawak balik
umah semula..haha baeknyeee...tp kn name dye pn sye taktau..
kitorang sume panggil along jew..umo dye dalam 21 or 22 kot.
dye ad adik lelaki..tapi sye tak baek sangat ngan adik dye tu..
tak matang..haha
semalam dye pakai baju kotak2 warne biru..hehe pastu
dye tolong masukkan kerusi kat depan sye..pastu g sebelah sye plak tp sye
cepat2 lari p basuh tangan,ngah makan mase tu..
then nampak dye borak2 ngan abang sye..tinggi gile dye tu..
malam plak mak ayah dye datang umah..nak merisik sye...hehe
berangan jew kan..datang2 borak2 jew..da lame tak jumpe..
dorang kan dok pahang,jarang leh jumpa..
hurmm...tamat la sudah cite sye ni..pasni nak carik dye lg kt fb..tp
susah sikit la bb taktau name kan...semoga berjaya!