August 31, 2012

Happy Independence Day Malaysia!!

ASSALAMUALAIKUM
happy independence day!!yg ke-55 da..
Sangat berbangga menjadi rakyat Malaysia..
Err tak pandai nak bg speech,cukup la sampai di sini je speech pasal
kemerdekaan ni..ok hari ni walaupun cuti umum tapi
kitorang ada kelas muet,yela senin da exam kan..
Banyak persediaan kena buat,sir pun da risau..
Tapi tak ramai yang dapat datang sebab minggu ni akak2 sume nak
kawin,memang minggu perkahwinan ea?eh tak sedap la,
minggu pernikahan baru sedap,nampak suci je..
Kali ni banyak saya nak cite,harap tak menyampah dan boring..
Semalam lambat gak la tido,kol 12 lebih.
Semata-mata nak countdown,tapi countdown sorg2 je..
Semua org da tido,so sye ngadap twitter ngan fb je la..dok
tweet kat nasha aziz,hehe tu sebab dye tak sombong..
Tapi semalam dye tak reply pn tweet,tak perasan kot..
Banyak sgt tweet dye kena reply,takpe taknak putus asa lagi..
*ok wat perenggan 2 plak

Pagi tadi plak agak awal saya bangun sebab nak g kelas kan..
Law tak lambat la jugak,kol 8.10 baru bertolak..
Naik porsche la,ape lagi..Mini cooper jiran pinjam..haha *berangan
Pastu sampai sekolah kol 8.30,terus parking kat dalam sekolah
tapi tak mauk kelas terus bb tunggu kawan..
Tiba2 datang seorang pakcik bermisai,pak guard!
Tak pasal2 kena tengking ngan dye bb terus masuk sekolah tanpa tulis nama..
Adoyai sir plak wat taktau je lalu sebelah..
Then last2 saya fire pakcik tu balik,ketawa plak dye..serba salah la tu :p
Kelas bermula agak lewat sementara tunggu yg lain datang.
Abes kelas plak awal,tapi lepak2 jap ngan kawan2..lagipun
bukan semua balik,ada yg stay jap..
Then wat sesi photoshoot jap,berangan2,pastu baru balik..haha ni la antara
hasilnya:






August 29, 2012

I love u?

ASSALAMUALAIKUM
hai awak semua!sihat tak?
Hurm hari ni awal sikit update blog,curi2 masa jap.
Kat atas ni tulis I love u kan?so nak cite la nape
saya tulis sedemikian..
Pernah tak korang rasa happy tapi taktau sebab apa?
Cam tu la apa yg saya rasa masa nak balik sekolah tadi..
Rasa cam tengah bercinta tapi bukan dgn sapa2,
errkk geli sebenarnya cakap pasal cinta ni..
Hurm mungkin salah satu faktor sye rasa camtu bb mungkin
happy ngan kawan2 yg saya ada sekarang *sorang da merajuk
Btw sekarang da sibuk balik wat homework,presentation,kuiz bagai..
So datang la penyakit malas balik tapi kat sekolah je la..
Kat rumah cover balik..
Minggu depan maybe tak leh update selalu kot bb ad exam..
WOoo kena wat betol2 ni,sem 1 penting..
WISH ME LUCK!
assalamualaikum

August 28, 2012

Fun

ASSALAMUALAIKUM
whoop!arini kena gak update something..
Hidup saya sekarang macam biasa je,happy ngan family n kawan2,
dah malas nak fikir pasal benda yg tak penting..
Hmm banyak benda yg boleh buat kita happy.
And salah satu benda or perkara yg buat saya happy adalahhhh
bila NASHA AZIZ reply tweet saya!woahhhh!!
i'm speechless!
Err mesti anda semua cakap saya 'jakun' kan??baru dapat reply
drpd artis pun nak kecoh kat blog..
Eh suka hati la..
Tweet kat PC tak pena reply pun,ala lagipun jarang tweet kat dye.
Taktau nak cakap apa..
Oh ye,aritu entah macam mana leh mimpi hantu balik,
seram kot,MISTERI PERIGI LAMA~~
With special appearance FARALYNA IDRIS as akak fasi yg garang..grrrr..
haha terus saya tweet kat dye esoknya..
Eh dye reply plak,sejak dr tu da rajin tweet kat dye,
and semua dye reply..
Wahh bagus la kak fa ni,tak sombong..*tepuk2
Em cite pasal PC plak la,dye ngah gigih siapkan album dye..
Now kat london,nanti dye akan perform ngan lady gaga,will.i.am(ekceli tak tau pn ni spe)
So boleh dikatakan ada kemajuan la dlm karier dye,dye sangat talented!
ok la anda semua,da nak maghrib ni,assalamualaikum!



August 27, 2012

pertemuan selepas cuti raya

ASSALAMUALAIKUM
akhirnya dapat gak update blog.
Okay,arini da naik sekolah semula,cam malas pun ade bb seminggu
cuti kan.
Waahh eksitednya g sekolah,rindu gila kat afisah bb aritu
tak join dye beraya..
Dah berkumpul ngan kawan2 asyik berbual je,banyak benda dorang cite..
Memang best la dapat jumpa kawan2 yg selalu bg sokongan n nasihat
kat kita,terima semua kekurangan kita..
Sekarang pun sye ngah belajar utk lebih menghargai orang lain..
Kadang2 ada kebaikannya jugak law orang benci kita,
so kita dapat la ubah diri kita supaya tak bertambah
jumlah orang yang benci kita..
Ok,tu je la kot nak cite..cuaca pun tak elok ni,so mood
untuk meng'update' blog pn takde gak,tata~~

August 24, 2012

SABAR TAK SABAR

ASSALAMUALAIKUM
haa korang tengok tak cite SABAR TAK SABAR semalam?kat tv3 la..
haha sye nak share sikit pendapat sye pasal cite ni..
Best gak la cite ni,lagu hindustan sume..
Memang melekat je la tengok cite ni,lagu dye pn best2 sume..
Yang penting ada lagu kal ho naa ho ngan mujhse shaadi karogi.
Ok sambung balik,sye rasa tak salah kot law kite tertarik kat 
warga asing,perasaan masing2 kan..
Tapi bagi sye biar la kita suka yg dah jadi warganegara kan,
ensem memang penting la,kaya,ada bisnes sendiri..
Taknak la yg jual karpet naek moto ke van ke..haha
taste kena la tinggi kan..
hmm pandai gak tiz zaqyah tu berlakon kan
Ingat tak scene masa dye dok berangan kat dapur tu??
Actually tu la yang akan saya lakukan bila dengar lagu hindustan or
teringat kat crush haha kinda..
ok tata...

*nekadnya post benda mcm ni

August 23, 2012

aktiviti mengisi masa lapang

ASSALAMUALAIKUM tatapanku...*versi suara nasha aziz ceh!
Haha boring kan hari ni?dok umah je,semalam g beraya umah kawan..
Tadi pun fisah ajak g beraya tapi malas plak.
Antara faktornya ialah takut petang nanti ujan cam semalam,
serik da nak balik dalam ujan..
So dok umah je la,ngadap fb,twitter..
Orang sume update g beraya,sye plak terperap kat umah..
PATHETIC DAY!
Oleh itu,bagi mengisi masa lapang sye pun dok maen intenet
cari maksud nama..
Haa da dapat 2 nama untuk bakal anak nanti..berangan je kan?
Untuk anak lelaki nak letak MUHAMMAD SAIF FURQAN..
haha inspirasi drpd SAIF ALI KHAN.
Untuk perempuan plak xde idea sangat,so far dapat NUR RAISHA je..
Ok gak kan nama tu,jarang jumpa..
Haha best taw berangan ni,meh la join skali..
Ok,nak siap2 ni,jap g nak beraya ngan NASHA AZIZ n FIZA SABJAHAN 
tataaa~~~



August 22, 2012

hari raya pertama...

ASSALAMUALAIKUM
SELAMAT HARI RAYA!!
haha tak terlambat lagi kan??
ok sye nak cite pasal hari raya pertama sye aritu..
Bangun tak brape nak awal sangat la,pastu mandi,makan,siap2 pakai
baju raya..jubah okay haha
Tapi rasenye tu kali terakhir sye pakai jubah selagi belum
gemuk bab nampak cam mak orang!
haha tapi law tengok balik nampak okay okay je..
Dah2 sambung balik,pastu salam2 ngan mak ayah,adik bradik..
Duit raya mesti la dapat kan..
Pastu g umah atok kat depan umah,then umah atok kat teluk jeri plak.
Pastu balik...tunggu sdare datang beraya..tapi law dorang datang
cepat2 saya nyorok kat dapur..
Tapi sebelum tu tolong angkat air sume,at least tunjuk muka kat sdare kan..
Hmm tu la first day raya sye,boring kan..
Teringin nak g jalan2 masa pagi raya..
Sekarang da masuk raya keempat,masih menunggu orang2 tersayang
datang beraya,tapi tak muncul2 plak..
Eh ade amran kat tv9!!macam tau2 je..tata~~nak fokus amran ni

August 15, 2012

saya dan hamster???

ASSALAMUALAIKUM
apa khabar tatapanku?harap sihat2 je..
Malam tadi saya bermimpi..
Akak saya bg hamster suruh jaga.
Err RUMAIZAH DAN HAMSTER??
Mustahil kot,masa mula2 tu saya cam geli nak amek..
Tapi last2 kesian plak tengok hamster tu,so saya pun beranikan diri amek dye letak kat riba...
Pastu terus terjaga..
Tapi law fikir balik best gak law ad hamster kan??
Saya memang geli ngan binatang yang berbulu ni tapi sampai
bila??
Pas bangun tido terus terberangan law saya ada hamster..hehe
Semoga jadi kenyataan!!



August 10, 2012

happy lagi

ASSALAMUALAIKUM
minggu ni minggu yg paling best..
Baru2 ni sye dapat tau nasha aziz da ad twitter..
Ketinggalan sebenarnya,da lame dye gtau kat fb.
Tapi baru minggu ni ade mase nk check fb dye..fanpage ekceli.
First tweet dye tak reply,kecewa la gak..
Then esoknye pagi2 sye tweet lagi,
wooo dye retweet balik!!
Memang happy gile la mase tu,menjerit2 sume..
Eksited!
haha PC je tak bagi pape respon,busy ngan recording sume kan.
Oh ye,pasal crush sye kat twitter plak..
Tak tweet dye da,mungkin lupekn je kot..
Harapan nak jumpe dye sangat tipis,
dye bukan dok Malaysia pun.
Tapi sangat dekat ngan johor..
Masalah komunikasi la yg jadi penghalang.
ok,sedih la plak,tata~~

#jomgikedah

August 7, 2012

special day

ASSALAMUALAIKUM
hai tatapanku *tiru nasha aziz
err ape nak cakap tadi ek??
haa special day..
malam tadi mai bermimpi..err gune sye je la..
ok malam tadi sye bermimpi..bestnye...
Mule2 sye mimpi cikgu sye..wahh da lame tak mimpi camtu..
Kali kedua plak sye mimpi orang tu..haha
Itu je la mimpi sye..taknak cite banyak2..
Sebelum tu sye nak mintak maaf kat diri sye sendiri sebab tak
tepati janji,sye sebut name dye lagi...lebih kerap..
Tadi pun sye tengok wall dye..ok tu sekadar selingan je..
Hmm makin lama makin best plak skowla..
Semenjak da 18 ni cm da berubah da rasenye..
Tapi ke arah yg lebih baik la..
Beruntungya sye dapat kawan2 yg baek,tadi kitorang wat
filem pendek..thnks kepada best actress SUHANA atas
kesudian anda menjadi special appearance..
Tu je la kot sye nak cite..tata!!


August 3, 2012

menghilang sebentar

ASSALAMUALAIKUM
alo blog tersayang!
da lame tak melawat,buruk dah rupa blog ni hehe
da lame gile kot tak update blog ni
busy actually..
Ari ni baru ade mase nak update tapi taktau la
nak cite pasal ape..
Takde yg special rasenye..
Cuma sekarang ngah siapkan video log untuk minggu ke-2..
Tapi isi dye tak siap lagi,baru dapat sikit...
Oh ye,SALAM RAMADHAN! haha tak terlambat
rasenye nak wish..
Raya ni cm rase special plak tp taktau la nape..
Hurm kat video log tu pun ade cite pasal raya..
And mai ade cite sikit rahsia tu..
Untung la sir danny bb dapat tau..haha
Ok2 nak sambung wat video log ni,babai~~~