September 30, 2012

i'm backkkk

ASSALAMUALAIKUM
hai korang!! lamanya tak update blog ni..
Dah bersarang da,hehe
Takde la busy sangat sebenarnya,just malas je..
Seperti yg diketahui umum,PRIYANKA CHOPRA da jadi penyanyi sekarang!
woah!!!suara dye sangat awesome!!
try la dengar IN MY CITY..
err cmne ek nk mulakan cite,hurm...
Saya dah suka budak tu balik..
err actually tak pernah berhenti suka dye,
sekarang bertambah suka dye,lebih2 lagi
sekarang dye guna dp cute...
Semalam saya jadi jiwang jap ngan Hany Eisha..haha
kami hadapi benda yg sama actually,tunggu sesuatu
yg belum pasti jadi milik kita..
Tapi saya dah wat keputusan nak tunggu dye,
crush tu just biasa2 je,
tak lama lagi lupa la..
btw i'm really in love right now!
*da lama tak tulis camni

September 11, 2012

great day

ASSALAMUALAIKUM
err da nak tido actually,tapi update jap la..
Nak share pasal kat sekolah tadi..
Alhamdulillah hari ni happy lagi..
Kat sekolah tadi kitorang tak belajar pun,dorang sume practice
drama utk hari kemerdekaan jumaat nanti..
Tapi sye tak masuk pun,penat la..
Fokus utk koir je,baru nyanyi sikit pun da sakit tekak haha
Dah lama tak menyanyi kuat2..
Pastu kelas kitorang pindah kat bilik seni plak..
PP pun tak belajar so amek masa on9 twitter
jap sementara tunggu bdk2 eko abes klas...
Wahh ade nasha aziz,masa pagi tu sempat tweet kat dye..
Dye g mersing jap tapi da balik KL semula dah..
Sempat gak la balas2 tweet ngan dye..bestnyeeeeee
Leez pn balas gak tweet,biase la waktu pagi kan tak ramai 
orang dok on9 kat twitter,so dapat la dye reply..
Best gila kot masa practice koir,terkeluar la sifat
sebenar sye,btw memang taknak sorok pun..

Haa baru teringat..hari tu tengok video PC bg speech
kat youth summit 2012,really inspiring me..
So sye gunakan sume kata2 n nasihat dye..
Memang tak rugi la sye minat kat dye,now semua peminat dye
tak sabar dok tunggu first single dye kuar..2 ari je lg..
counting days....



September 10, 2012

fabulous day

ASSALAMUALAIKUM
hai awak semua!!!
Hari ni mood baik hehe 
Kat sekolah tadi best gile kot..
Cuma yg tak bestnye kena kacau ngan kawan2.
Since dorang sume da tau sye geli ngan kucing so dorang sibuk
la mengusik..JAHAT!
Terseksa jiwa taw..kucing tu plak asyik masuk kelas je..
Pastu masa nak balik dari tandas pun dye ikut gak,siap kejar plak tu..
Memang berlari 100 meter la tadi..haha
And tadi pun sye mem'peramah'kan diri utk tegur n salam
cikgu mazlin,haha sebelum ni dye je yg mulakan..
Permulaan yg baik kan??pasni nak cuba tingkatkan lagi PR sye..haha
Pastu balik kelas semula then post gambar kat dye..
Sesaja nak cuba hargai orang lain,bila lagi kan nk start law bukan sekarang.
Other things yg jadikan hari ni fabulous adalah.......
DAPAT TENGOK COVER SINGLE PC!!
Tinggal 3 hari je lagi sebelum single dye IN MY CITY keluar.
Tapi just kat india je la n america utk NFL tu..
Haa ade lagi satu,semalam birthday fiza sabjahan upenye,
lambat tau plak,baru pagi tadi tau..
Then pas siasat baru la sye wish kat dye..da lama
actually tak tweet kat dye..
Ok nk sambung dengar masti fm ni,salam...

ni la single pc,awesome kn???

September 9, 2012

belajar macam biasa

ASSALAMUALAIKUM
happy lazy sunday!da nak tamat da sunday pn..
Mata da start ngantuk ni tapi update jap la..
Tapi actually takde pape pun nak cite,
my lfe is kinda boring(nth betol ke tk ayat ni)
Memandangkan exam da abes,minggu ni start belajar balik la..
Tapi harap2 minggu ni lg best daripada minggu lepas.
Oh ye,petang tadi anak sedara datang umah..
Wahhh rindu sesangat kat dorang,tapi awish tak bape sihat..
Nampak makin kurus da,kesian plak tengok dye.
Orang nak dukung taknak plak,tapi abang dye plak yg mengada
nak duduk atas riba..tu pun bb nak main game..


dia jantung hatiku...AWISH

September 7, 2012

hany eisha

ASSALAMUALAIKUM
tadi kat sekolah dapat kritikan drpd hany eisha pasal blog ni.
adoii camne la sye nak wat post cam remaja 18 tahun ek?
hany eisha suruh tulis pasal cinta,err nanti la sye cuba..
Oops semalam best gak kat sekolah,hany eisha dok cite pasal cinta je,
in love la tu haha
Eh tetiba dye tanya plak camne sye boleh suke kat orang tu..
Tapi sye just diam n senyum,coz xde sebab kot..
Pastu dye cakap memang sesuai la kitorang berdua,sorang psiko
n sorang lagi emotional..eleh 
Tapi takde guna da law ingat balik benda tu,
semuanya da tamat!
Da takde love story da lagi pasni..
ok,terpaksa kuar jap,salam..

September 6, 2012

minggu exam

ASSALAMUALAIKUM
hmm minggu ni minggu exam,tapi trial utk exam penggal 1 je..
Tapi soalan dye cm exam betol plak,agak susah gk la..
Tadi exam bm je,esok plak seni..
Pastu abes da,dapat la rehatkan otak jap.
Tapi sabtu ni kena sekolah plak..
Sekolah ganti yg cuti aritu tapi ade wat sambutan hari raya,berbaju kurung
la nampaknya nanti..pastu nanti kena practice koir.
Banyak gak la aktiviti yg cegu wat tok ari kemerdekaan nanti..
Tak sabar plak,ade berlakon katanya..
Errghh takde idea la plak,salam..

September 3, 2012

mukhsin

ASSALAMUALAIKUM
korang semua mesti pena tengok cite mukhsin kan?
nak cite pasal pelakon dye ni,syafie naswip..
Haha da lama follow dye tapi baru semalam tweet kat dye..
Woah tak sangka dye minat hindustan gak,speechless..
Susah kot nak jumpa lelaki camni,seumur hidup baru jumpa 2 orang.
Semalam kebetulan ngah tengok cite dilwale dulhania le jayenge
kat ntv7,macam biasa la hari ahad memang asyik
on9 fb ngan twitter je,eh bukan hari ahad je,hari2!
Haha pastu terbaca la syafie ni tweet pasal dialog kat cite tu..
Haha ape lagi,memang peluang yg takkan dilepaskan la..
Rupanya dye memang layan bollywood since 4 tahun.
Tapi dye tak minat pc plak,tapi takpela asalkan dye minat kareena,
deepika ngan rani..
Kat sekolah tadi da start berangan da,haha padahal nak exam tu..
Tapi sekejap je la,fokus exam plak..
Oh ye,jom cite pasal muet tadi.
Susah kot,n sangat tak best jadi candidate a..
Dah la,taknak ingat sangat pasal tadi,fokus utk muet reading,listening n writing plak esok,wish me luck ea =)
Saya selitkan sikit pic syafie utk renungan bersama haha



September 1, 2012

cover sikit

ASSALAMUALAIKUM
haha post yg ni just nak cover post sebelum ni je..
Sbb ade kesilapan teknikal sikit..
Tapi agak memalukan la,taktau la camne leh jadi..
Ni mesti sebab line problem tadi kot..
haha so law da ade post ni law korang bukak blog takde
la terus tunjuk disaster tu kan..haha
Mane la tau leh pengsan ke law tengok pic tu haha
Oh ye,tadi pas isyak g open house umah makcik kat sebelah ni.
Dye jemput sdare mara je,lagipun da malam kan..
Eh tetiba terjumpa seseorang,da agak da mesti jumpa dye nanti..
Ingatkan abang dye sbb muka sama je..
Tapi tengok dye ngah borak ngan abg,memang confirm la kot..
Tapi dye tak mesej pn,aritu masa terserampak terus dye kol.
Da lupa kat kita la tu..em takpela..
Saya memang selalu dilupakan............
Hurm mata da mengantuk plak,tapi rugi la law tido sebelum kol 12..
haha lagipun esok tak sekolah kan,leh tido lambat..
Ok la,takde pape dah nak cite kot,nunite awak semua..assalamualaikum!