June 11, 2013

RIP Dr. Ashok Chopra



ASSALAMUALAIKUM
Bad news lagi! too many things happened in this month..
Birthday dah tak lama lagi tapi benda cmni wt birthday cm
tak best plak..
Semalam dalam pukul 12.30pm waktu India,bapa kepada orang
yang paling sye sayang and sangat admire (Priyanka Chopra) meninggal dunia..sakit Cancer,dah lama dah tapi baru2 ni cm serius plak..
Seminggu PC jaga daddy dia kat hospital,lupakan pasal shooting
sebab nak jaga daddy dia..
Dalam waktu seminggu tu sume dah kecoh dah pasal Ashok sir dah ktirikal..
Sebelum dia meninggal tu SRK antara orang terakhir yang sempat jumpa
dia kat hospital,selain dia ramai gk la pelakon yg dtg..
Esoknya dia meninggal,yang paling terharu bila SRK sekali
lagi datang masa tu,dengan tangan dia yg sebelah sakit tu dia sanggup
tolong angkatkan mayat ashok sir walaupun guna sebelah tangan.
Deepika pun datang bagi support kat PC,sampai dia sekali yg menangis,
memang true friend..kebetulan hari tu birthday bapa dia tp
dia masih gak datang melawat..
Ramai gk la yg datang masa pengebumian,SRK,deepika,ranbir,shahid,
harman baweja,ranveer,anurag,karan johar n ramai lagi..

Siang tadi masa upacara prayer meet makin ramai yang datang
bagi sokongan kat keluarga Chopra..bebo,lolo,dia mirza dan lain2..
Kurang sikit rasa risau bila tengok industri bollywood sume bagi
sokongan kat PC,satu India terkejut dgn berita ini..Luar
India pun sama..
Masa pertama kali baca kat Twitter yang dorang cakap Ashok sir dah
takde sye memang terkejut,tak percaya pun ade..
Ada gak yg cakap dia hidup lagi,tapi bila wartawan dah sahkan
so memang betul la..automatic menangis..
Memang tak dapat nak cite betapa sedihnya rasa masa tu..
Korang sume mesti cakap sye over kan,Ashok sir bukan
sapa2 pun tapi jawapan sye senang je..
Dia ibarat bapa kepada PCMANIACS,kitorang sume dah 
macam 1 keluarga..
and I am a daughter too!
tak lama lepas tu
keluar plak gambar funeral,nampak muka PC yang sedih..
makin bertambah sedih..PC memang rapat sangat ngan daddy
dia..tattoo 'Daddy's lil girl' kat tangan dia dah cukup
buktikan dia memang sayang sangat kat daddy dia..
Tak sampai hati nak mention n bagi ucapan kat dia..bila
dia baca mesti dia makin sedih,taknak dia sedih =(

So semalam memang sye asyik menangis je,sampai pagi tadi..
Sampai termimpi,bila tengok gambar PC yang memang
dh macam putus harapan je mesti sedih..
Datang sekolah pagi tadi pun still terkejut n sedih gk,masuk2 kelas
je dorang cakap pasal Ashok sir..
Hurm korang memang buat air mata ni jatuh lagi,
tapi lega dapat cite ngan kawan2 ape yg sye rasa..
walaupun dorang cakap sye cm terlebih sikit.
Tapi afisah je yang paham,tq fisah =)
Sampai sekarang sedih kot,pelik gak tengok Maniacs yang lain macam
biasa je..just beberapa orang je yang still sedih,
ada yang tak tweet sangat,Vicknesh ngan Parakram 
la nampak cm ketara sikit..
Harap2 peristiwa camni bagi pengajaran untuk
kita semua..
Nak share sikit gambar2 PC..









 SRK

 Karan Johar

  Ranbir

Deepika


Ranveer







Yang ni fan dia yang tulis,touching sangat..

 http://www.youtube.com/watch?v=6A_c8FAqsBQ&feature=youtu.be

No comments:

Post a Comment