October 4, 2014

My life in UPM

ASSALAMUALAIKUM

huh lama tak update! 
Alhamdulillah lepas stpm dapat masuk UPM,tak sangka sebenarnya..
Tapi sume tu ada hikmah kan? Alhamdulillah dapat tau hikmah aku ditakdirkan study sini..
Antaranya mungkin dapat latih aku hidup berdikari,belajar berkomunikasi dengan orang,course pun komunikasi kan haha
Masa orientasi seminggu haritu tension sangat,busyyyyyyyyyyy..
Aku sempat terfikir yang mungkin aku tak dapat teruskan sebab homesick sangat..last2 okay je..emosi lebih plak..
Dugaan pertama kat sini adalah nak cari kawan..ramai jugak la yg aku kenal..
Mula2 kawan ngan roommate,junior..tapi macam tak bleh ngam ngan dia..
During orientasi tu terjumpa sorang lagi,Farah..berkepit ngan dia je masa orientasi tu,group kitorang pun sebelah2 je..
Bila dia takde aku senyap je,so tak menonjol sangat..student lain tak kenal aku pun..sedihhhh
And bila class start baru aku ada kawan,jumpa masa orientasi course..sebbaek aku sempat amek number phone dia..contact sebelum nak g class
and sampai sekarang la melekat dengan dia..Faten Nabila nama diberi haha
3 minggu lepas tu kitorang dah rapat,aku memang mudah selesa dengan orang..dia pun jenis peramah,so takde masalah nak berbual..
Ada lagi 2 orang kawan yg aku kenal sebab sama course,Annur dengan Su..
Depa ni sporting sangat! Su memang gila2,Annur plak suka selfie haha
Mula2 aku tak selesa sikit la tapi last2 bleh bergurau dengan dorang..
Think positive! tu je yg aku dok pegang selama ni..
And the one and only my indian friend kat sini,Jeszy! Lama dah aku kenal dia sebab sama group masa orientasi dulu tapi dia tak kenal aku pun sebab aku 'senyap' haha
Semuanya bermula bila aku text dia mintak movie hindustan haha
Alasan sebenarnya sebab aku memang nak kawan ngan dia..
Dia cantik! reminds me to Priyanka Chopra! haha sebab both indian kan?
Kawan aku pun ada jugak indian,depa cool sangat! kawan twitter jela..bff ada la sorang..so nak try la cari kawan in real life sebab aku memang suka dengan culture indian..

Okay kita beralih kepada lecturers kat sini plak..Dr. Nafise..my fav lect!
She's from Iran dan dia suka photogaphy! Dan dia sangat cool!
Our first class masa tu dia suruh tulis pasal diri aku n benda yg boleh buat dia ingat aku..antara yg menarik perhatian dia BOLLYWOOD! pastu aku mentioned nama film2 bollywood n dia taktau pun pasal cite tu haha
Okay thats all! Nak siap2 balik kampung jap lagi..tata~~

No comments:

Post a Comment