December 8, 2015

Draw my life

Hai! 
Busy weeks...and finally dah habis! 
Tak dinafikan memang too many things happened during this stressful weeks!
Jom cakap pasal my personal life..well tbh,I am currently tengah cuba untuk heal my heart,no more HE. Idk, maybe I am not good enough or maybe he never wanted me in his future. Damn hurt la kan,but why nak sedih lama2? 
Well I kinda proud of myself, selamber je tanya dia and told him everything..to me, kalau ada something yang bothering you and you asyik thinking about it, why not just let it go? tell him everything! Tak kisah la whatever the result is but at least you takkan regret sebab tak bagitau sume tu..I am happy that I am one of the people yang tak malu to tell people about my feeling. 
I admit that when he told me that he is finally managed to love someone, my life macam uwarghhhhh what should I do? It's over now...And now rasanya dah seminggu lebih since that night...
Actually there's a guy, dia macam the male version of me..dia tak kisah pun nak cakap pasal his feelings,he told me whatever in his heart...
Idk whether to give 'love' another chance or just go with the flow..
I'm not sure if this is what Allah has planned for me, should I accept it?? 
Sebenarnya malas taw nak fikir pasal ni, tapi hurm...

Okay next! 
Apart from that rasanya I am quite happy with apa yang I ada sekarang...
Thanks to Allah sebab bagi roommates yang bleh je join sekaki, merepek tengah2 malam...And now tak sabar nak g jalan2 dengan dorang, vacation vacation vacation!! Can I bring my boo along?? Plssssssss.....
Sebab dulu kitorang pernah cakap pasal this kind of vacation..and I really want to fulfil them..
Tapi 1 problem jela, she has her own friends...nak bandingkan dengan I ni memang hmmm...
Let me get this straight, I am a loyal person..so kalau kawan dengan someone memang kalau bleh g mana2 pun I nak bawak that person..because to me susah kot nak jumpa someone yang willing to accept our flaws and still nak kawan dengan kita..So since i've found one,well actually banyak haha so why not kalau I try whatever I can to show that I sangat appreciate them in my life..

Hurmm tu jela kot...gotta go, sambung buat assignment..bye!

November 13, 2015

There's a storm in my heart

So finally I've decided to share everything here, let it out everything that holds me back.
 It's like a nightmare that keeps coming every night and a shadow that refused to leave..
Since I was kid, I've been told that I'm a shy girl. Dia macam somebody told me "Rumaizah, you're a shy girl. So behave like that."
At first I thought it was a good thing so I ikut jela.
But then bila dah besar I started to realised that it wasn't a good thing. 
Being an introvert will hold you back from achieving something wonderful or maybe even your dreams.
So I decided to change that, I mula cari kawan baru and got few..
We went out and all she got was a krik krik from me..bukan sepanjang masa but most of the time..idk,maybe tak comfortable sebab she brought her friends along. I balik but I can say that tak distracted sangat with that. I'm sure she will understand.
And then I went out with another friend, the same thing happened because of the same reason. Haha. Funny isn't it?
Tried to change but I failed every second of it.
And this time tbh I am so distracted! 
This might sounds stupid but I cried all night,mad at myself.
And recently..well actually yesterday I went out with one of the most special people in my life. 
And macam biasa the same thing happened..yay! =( 

I tried actually,bagi response and all..tapi selalunya ada 2 je..
whether people tak dapat tangkap our jokes (i suka buat lawak actually lol) and tetiba the conversation benti kat situ je. KRIK KRIK.
And the other one hurm I tak dapat peluang nak cakap haha sounds funny but true. Tak elok kan menyampuk haha tapi dengan keluarga bonda and roommates selamber je menyampuk coz once I dah mula rasa selesa I tak bleh stop cakap lewlz


And yeah last night was so hard, cant sleep..cried a bit..dah lama tak nangis,kadang2 kena jugak..sebab when 'that thing' happened pun I didnt shed a tears, so last night macam all together la,disappointments and all those negative feelings I kept before..
And Alhamdulillah, Allah sent me someone who made me forgot about that..
we're texting till 3.30am! Lol first time kot berjaga sebab nak whatsapp..haha
But nvm coz I'm happy that I tak rasa alone that night.


But whatever it is, I'm still proud of myself..
Walaupun kena going through disappointments, I'm still here standing, faking a smile. =) 

September 1, 2015

Lama menghilang

ASSALAMUALAIKUM


uih lama betul menghilang ni..finally berjaya yakinkan diri untuk update blog YEAHHHH
So nak start camne ek? hurm well sekarang tengah sem break and dah nak habis pun,sabtu ni nak balik yupiem tersayang =P
Rindu sesangat kat Faten, keluarga bonda, Jeszy, Zue, para roommates tersayang Nabila n Huda..well walaupun kadang2 life kat sana agak susah sikit, stress dengan schedule yang pack gila! pastu nak tunggu bas lagi yang hampir setiap masa penuh, and panas plak tu! balik penat pastu nak basuh baju, well kawan2 kat aras aku memang dah tau aku jenis yang basuh baju manual, tak pakai machine pun haha malas sebenarnya nak tunggu siap, better basuh sendiri then terus jemur..SIAP! tak payah tunggu lama2, baik tidur..
Banyak actually benda yang boleh buat aku mengeluh, but as long as takde masalah ngan kawan2 insyaAllah tak stress sangat la.. =)
Hopefully next sem nanti takde pape issue lagi ngan sape2, biarlah aku belajar dengan tenang haha no more tears pls!!! 
And i need to change my attitude, jadi talkative sikit so takde la krik krik moment lagi ngan sape2 haha 
And i really really really hope that next sem dapat kawan baru, bestfriend ke..yang boleh join aku ngan Faten hangout..yela kitorang selalu berdua je, teingin jugak nak jadi kecoh, havoc macam first sem dulu =( really miss those moment..

So secara jujurnya i'm quite happy with my life right now..i have good friends by my side,they are toooooo special to me, i would kill for them! hahaha
and with him, alhamdulillah Allah masih nak bagi peluang for this relationship walaupun macam2 dah jadi, idk why..just cannot move on haha 
well i hope all the things yang aku bayangkan selama ni, with him akan jadi kenyataan..insyaAllah 4-5 tahun lagi, pray for us okay! hihi 
Okay nak cakap apa lagi?? hurm tu jela kot, babai!!!!

February 15, 2015

Review Aashiqui 2

ASSALAMUALAIKUM


Phew! akhirnya saya berjaya paksa diri untuk update blog harini..hurm lama sangat dah tinggalkan blog ni tanpa entry baru.
So malam ni nak buat review pasal sebuah film Bollywood, Aashiqui 2..sangat box-office kat India. Sebenarnya dah lama dah tengok cerita ni cuma takde kesempatan nak buat review. Cerita ni agak baru la, tahun 2003..hurm pasal seorang penyanyi lelaki,kira macam rockstar la..lakonan Aditya Roy Kapur (Rahul Jaykar) yg tiba2 je jadi terkenal, banyak menang awards namun dia ni alcoholic..
Pergi mana2 je mesti dia akan minum..
Dan pada satu malam tu dia ada konsert dan someone sabotaj konsert tu,Rahul pun bergaduh tumbuk2 and last2 dia tiba2 sampai kat sebuah bar..kebetulan waktu tu heroine cerita ni lakonan Shraddha Kapoor (Arohi Keshav Shirke) tengah menyanyi, lagu si Rahul plak tu..
Habis je Arohi nyanyi Rahul terus approach Arohi sebab terpukau dengan suara merdu dia tu. Sebenarnya sebelum ni dorang pernah terserempak tapi Arohi tak cam Rahul ni. Nak dipendekkan cerita Rahul ajar Arohi nyanyi sampai la Arohi jadi terkenal. Cerita ni kurang perfect sebab dorang tak kawin tapi hidup macam suami isteri. Tapi yg eloknya cerita ni tak banyak scene 18sx tu sume..haaa kat situlah specialnya cerita ni. Rasa ada satu je kot. So far the best love story movie i have ever seen! Konflik timbul apabila Arohi lebih terkenal dan dihargai berbanding bf dia sendiri, Rahul. Karier Rahul pun tak boleh support kehidupan dia sendiri, duit banyak habis beli air tu je. Dalam cerita ni kita boleh lihat struggle seorang alcoholic, mungkin only a few of them. Dan cinta Arohi pada Rahul tak pernah pudar walaupun karier Rahul dah musnah. Rasanya lebih 3 kali kot tengok cerita ni. Dan semua lagu dalam cite ni best! tengok music video pun dah boleh buat saya nangis, lagi2 bila faham maksud.
Sebab tu sampai sekarang kalau sesiapa yg suruh saya suggest bollywood movie, Aashiqui 2 akan tetap jadi pilihan. A must watch film! 5/5!!