February 15, 2015

Review Aashiqui 2

ASSALAMUALAIKUM


Phew! akhirnya saya berjaya paksa diri untuk update blog harini..hurm lama sangat dah tinggalkan blog ni tanpa entry baru.
So malam ni nak buat review pasal sebuah film Bollywood, Aashiqui 2..sangat box-office kat India. Sebenarnya dah lama dah tengok cerita ni cuma takde kesempatan nak buat review. Cerita ni agak baru la, tahun 2003..hurm pasal seorang penyanyi lelaki,kira macam rockstar la..lakonan Aditya Roy Kapur (Rahul Jaykar) yg tiba2 je jadi terkenal, banyak menang awards namun dia ni alcoholic..
Pergi mana2 je mesti dia akan minum..
Dan pada satu malam tu dia ada konsert dan someone sabotaj konsert tu,Rahul pun bergaduh tumbuk2 and last2 dia tiba2 sampai kat sebuah bar..kebetulan waktu tu heroine cerita ni lakonan Shraddha Kapoor (Arohi Keshav Shirke) tengah menyanyi, lagu si Rahul plak tu..
Habis je Arohi nyanyi Rahul terus approach Arohi sebab terpukau dengan suara merdu dia tu. Sebenarnya sebelum ni dorang pernah terserempak tapi Arohi tak cam Rahul ni. Nak dipendekkan cerita Rahul ajar Arohi nyanyi sampai la Arohi jadi terkenal. Cerita ni kurang perfect sebab dorang tak kawin tapi hidup macam suami isteri. Tapi yg eloknya cerita ni tak banyak scene 18sx tu sume..haaa kat situlah specialnya cerita ni. Rasa ada satu je kot. So far the best love story movie i have ever seen! Konflik timbul apabila Arohi lebih terkenal dan dihargai berbanding bf dia sendiri, Rahul. Karier Rahul pun tak boleh support kehidupan dia sendiri, duit banyak habis beli air tu je. Dalam cerita ni kita boleh lihat struggle seorang alcoholic, mungkin only a few of them. Dan cinta Arohi pada Rahul tak pernah pudar walaupun karier Rahul dah musnah. Rasanya lebih 3 kali kot tengok cerita ni. Dan semua lagu dalam cite ni best! tengok music video pun dah boleh buat saya nangis, lagi2 bila faham maksud.
Sebab tu sampai sekarang kalau sesiapa yg suruh saya suggest bollywood movie, Aashiqui 2 akan tetap jadi pilihan. A must watch film! 5/5!!



No comments:

Post a Comment