August 16, 2016

Pyar, tune kya kiya?

ASSALAMUALAIKUM...
bila check2 balik, dah 8 bulan i tak update blog..err macam la blog hang ni femes sangat kan rumaizah? lol okay so tinggal few weeks je sebelum cuti sem habis and tbh i rasa macam takde buat benda bermanfaat pun sepanjang cuti yg agak panjang ni...haritu je rasa terisi sikit cuti bila my sweetheart ikin datang and then kitorang jalan2 almost everyday...bla bla bla...

Just nak share yg haritu i ada tengok this programme on zee, Pyar Tune Kya Kiya..hindustan la kannn haha actually dulu memang rajin tengok..cite ni every weeks episod yg berbeza, and cite pasal cinta je..i guess based on true story kot..so there's a story about Parth, young + good looking + rich but macam lembut sikit, innocent n baik..tak merokok tu sume..one day dia keluar dengan his friends sebab dia memang tak suka duduk rumah, tak tenang katanya..pastu dia accident and terlanggar orang, bla bla bla dia kena tangkap and masuk sekolah juvana..memula tu dia kena buli, normal la tu kan sebab dia ni tak pandai melawan tapi dia jumpa this guy, Sooraj...hensem teruk Sooraj ni haha tapi Sooraj memang jenis tak banyak cakap and tak bercampur dengan student lain..tapi cite ni just kat asrama jela, takde kat sekolah..
So lama2 dia dengan Sooraj makin rapat, Sooraj protect dia bila ada orang nak buli si Parth ni...satu hari ni si warden ni ternampak Parth mandi since bathroom dorang kat luar,and warden ni tengok Parth tu semacam haha yg ni scary. Warden ni pernah datang kat Parth masa dia tengah bersihkan tingkap, dok pegang2 dia dari belakang tapi Parth marah and kebetulan Sooraj ada kat situ so warden tu takut orang lain nampak and dia pun pergi.

Namun begitu, warden ni tak mengaku kalah hahahaha satu malam tu Parth tengah buat keje sikit kat kantin i guess..tiba2 warden tu datang lagi dok raba Parth..seperti yg dijangkakan hero si Sooraj tu datang selamatkan Parth..and few minutes lepas tu dia plan dengan yg lain utk tangkap warden tu, masukkan dia dalam guni pastu belasah ramai2 haha memang patut pun kena camtu..dannnn warden tu still taknak mengalah, dia pun ajak geng2 dia belasah Sooraj tu..Keesokan harinya, Sooraj dapat berita yg dia akan keluar dari hostel tu..malam sebelum dia keluar, dia lepak kat tangga pastu warden tu datang gelak2 and bagitau dia yg lepasni dia bleh buat apa je dia nak kat Parth tu..si Sooraj tu pun geram la..dia pun bunuh warden tu masa warden tu tengah mandi. Dia cakap yg dia takkan benarkan sape2 buat jahat dengan Parth dia tu. Dipendekkan cite dia tak keluar plak, tapi Parth plak yg akan keluar sebab abang ipar dia dah jamin dia..sebelum dia balik, Sooraj ada bagi kapak kecik yg Sooraj tu buat sendiri and pesan kat dia kalau sape2 cuba apa2kan dia, just bunuh je dengan kapak tu. Parth pun balik and malam tu abang ipar dia masuk bilik and faham2 la...err...rupanya dari kecik lagi Parth kena cabul dengan abang ipar dia..dia takut and dah banyak kali mengadu kat akak dia tapi akak dia tak percaya..Sebab tula dia tak suka duduk rumah, and abang ipar dia paksa dia malam tu. Dia marah, gaduh sikit pastu last2 dia amek kapak Sooraj tu bagi and bunuh abang ipar dia...akak dia just mampu tengok dari luar and nangis je.

So Parth pun masuk balik sekolah juvana tu and jumpa Sooraj..dia cakap kat Sooraj yg Sooraj betul, masyarakat takkan terima orang macam dorang..dan mereka pun hidup bahagia sebab Parth lagi rela duduk situ daripada kena aniaya dengan masyarakat. I rasa dorang ni gay couple. Tapi i jugak rasa yg lebih baik Parth stay dengan Sooraj..at least Sooraj ikhlas dengan dia and protect dia..daripada stay dengan orang yg baik kat depan tapi sebenarnya ada motif lain, amek kesempatan. 

Penat bebel, byeeeeeeeeeeee....